breaking newsΔιεθνή

Σφαγή στο Ντονέτσκ: Στους 25 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση των Ουκρανών στην αγορά της πόλης

 

Το τυφλό ουκρανικό χτύπημα στην αγορά του Ντονέτσκ έχει οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες αμάχων πολιτών, με τις αναφορές μέχρι αυτή την ώρα να μιλούν για τουλάχιστον 25 νεκρούς πολίτες και δεκάδες τραυματίες.

Η οργή στα ρωσικά κοινωνικά δίκτυα είναι μεγάλη καθώς το χτύπημα δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτικό στόχο και πλέον οι περισσότεροι αναλυτές κάνουν λόγω για το ποια θα είναι η αντίδραση των ρωσικών δυνάμεων.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν, νωρίτερα ανακοίνωσε πως 13 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 10τραυματίστηκαν όταν ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Ντονέτσκ αλλά πλέον ο απολογισμός μεγαλώνει.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την Ουκρανία για το συμβάν.

Σύμφωνα με τον Αλεξέι Κουλέμζιν, τον δήμαρχο της πόλης, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια πολυσύχναστη περιοχή όπου βρίσκονται καταστήματα και μια αγορά.

Ο Πουσίλιν είπε πως υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων εργάζονται στο σημείο και πως ειδικοί προσπαθούν επίσης να συγκεντρώσουν θραύσματα των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση καθώς ήδη μιλούν για δυτικό όπλικό σύστημα που μπορεί να προκάλεσε την καταστροφή.

Οργή στη Ρωσία

Η επίθεση της Ουκρανίας στο Donetsk είναι μια τρομοκρατική ενέργεια εναντίον Ρώσων αμάχων και οι υπεύθυνοι για αυτήν θα τιμωρηθούν αναπόφευκτα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους, πραγματοποίησε άλλη μια βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Ρωσίας», ανέφερε το υπουργείο.

«Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας έχει ξεκινήσει έρευνα για αυτό το έγκλημα. Όλοι οι υπεύθυνοι για αυτήν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός μας θα τιμωρηθούν αναπόφευκτα», προειδοποίησε.

+ PrimeNews.

Back to top button