Ελλάδα

ΩΠΑΑΑΑΑΑΑ…Προληπτική απόσυρση παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca και στην Ελλάδα ! ! !

Αιτία του συναγερμού είναι το γεγονός ότι έχει καταγραφεί θάνατος μιας 49χρονης γυναίκας μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca της συγκεκριμένης παρτίδας…



Ανησυχία έχει προκληθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, μετά από ενδείξεις για «προβληματική» πατρίδα εμβολίων κορονοϊού της AstraZeneca με αριθμό ABV5300, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Λετονίας. Πάντως ο ΕΟΦ, με ανακοίνωσή του, διέψευσε την απόσυρση εμβολίων της AstraZeneca στην Ελλάδα.

Αιτία του συναγερμού είναι το γεγονός ότι έχει καταγραφεί θάνατος μιας 49χρονης γυναίκας μετά τον εμβολιασμό της. 

Η γυναίκα παρουσίασε διαταραχές της πήξης του αίματος. Παράλληλα την περασμένη Κυριακή η Αυστρία σταμάτησε τους εμβολιασμούς με την συγκεκριμένη παρτίδα στην χώρα προκειμένου να διερευνήσει αυτά τα δυο περιστατικά. 

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο της χώρας για την ασφάλεια και την υγεία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμα που να συνδέουν τις επιπλοκές αυτές με τον εμβολιασμό.

Τα εμβόλια από την παρτίδα ABV5300 έχουν διανεμηθεί σε 17 χώρες μέλη της ΕΕ. Μέχρι στιγμής το Λουξεμβούργο, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Αυστρία και η Λιθουανία πάγωσαν προληπτικά την χρήση της συγκεκριμένης παρτίδας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Λετονίας.  

πηγη 

Back to top button