Διεθνή

Ως και η μη αναγνωρισμένη Ταιβάν δεν αναγνώρισε το Ζελένσκι! Απίστευτος διάλογος. Ζελένσκι: Είμαστε μαζί σας! ΥΠΕΞ Ταιβάν: Ποιός είστε;

Ως και η μη αναγνωρισμένη Ταιβάν δεν αναγνώρισε το Ζελένσκι! Απίστευτος διάλογος. Ζελένσκι: Είμαστε μαζί σας! ΥΠΕΞ Ταιβάν: Ποιός είστε;

Απίστευτη στιχομυθία Υπουργείου Εξωτερικών Ταιβάν και Ζελένσκι. Δημοσιεύεται από το κρατικό ειδησεογραφικό BEKTA της Λευκορωσίας. ”Ζελένσκι: είμαστε μαζί σας. ΥΠΕΞ Ταιβάν: ποιός είστε;” Ως και η μη αναγνωρισμένη Ταιβάν αγνοεί κι αδειάζει το Ζελένσκι…

ΥΠΕΞ Ταιβάν: Νωρίς σήμερα Κίνα εκτόξευσε πυραύλους εντός τω υδάτων πλησίον της Ταιβάν.Η πρόκληση απειλεί την ασφάλειά μας κλιμακώνει τις εντάσεις στην περιοχή και διακόπτει τις διεθνείς μεταφορές και το εμπόριο.

Καταδικάζουμε αυτή την ανεύθυνη συμπεριφορά κι τη διεθνή κοινότητα να κάνει το ίδιο.Θα εργαστούμε με φίλους κι εταίρους προς διατήρηση του status quo και για τη διασφάλιση ενός ελεύθερου κι ανοιχτού Ειρηνικού Ωκεανού.

Ζελένσκι: είμαστε μαζί σας.

ΥΠΕΞ Ταιβάν: ποιός είστε;

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν δεν αναγνώρισε τον Ζελένσκι στο Twitter
αναφέρει το ρώσικο μέσο lenta.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν δεν αναγνώρισε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky καθώς εξέφρασε λόγια υποστήριξης στις αρχές του νησιού μέσω Twitter.

Περιέργεια προέκυψε μετά τη δημοσίευση, όπου το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν κάλεσε σε βοήθεια δυτικούς ηγέτες. Η ανάρτηση έκανε λόγο για κινεζικά στρατεύματα που περικύκλωσαν το νησί ως απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι. Ο Ουκρανός ηγέτης αποφάσισε να απαντήσει στο δημοσίευμα.

“Ταϊβάν, είμαστε μαζί σου!” έγραψε ο Ζελένσκι. Ωστόσο, ως απάντηση, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν έστειλε στον Πρόεδρο της Ουκρανίας μια ερώτηση: “Ποιος είσαι;”

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Πελόζι έφτασε για επίσημη επίσκεψη στην Ταϊβάν στις 2 Αυγούστου. Η αμερικανική ειδική πτήση προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Sunshan στην Ταϊπέι γύρω στις 17:42 ώρα Μόσχας. Η πολιτικός εξήγησε την άφιξη της αντιπροσωπείας του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ταϊβάν ως επιθυμία να καταστήσει σαφές ότι η Ουάσιγκτον δεν θα εγκαταλείψει τη δέσμευσή της να υποστηρίξει το νησί.

Οι κινεζικές αρχές θεώρησαν την άφιξη της Πελόζι σκληρή παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική, η οποία παραβιάζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και επέβαλαν κυρώσεις εναντίον της.

dimpenews.com

Back to top button