breaking newsθρησκεια

Έρευνα-σοκ στη Γαλλία: Το 57% των νέων μουσουλμάνων βάζουν τη Σαρία πάνω από τους νόμους του κράτους

Δημοσκόπηση στη Γαλλία απέδειξε το πραγματικό ποσοστό της ριζοσπαστικοποίησης που επικρατεί στους νεαρούς μουσουλμάνους το οποίο φτάνει το 60%.

Το 57% των νέων μουσουλμάνων (κάτω των 25 ετών) πιστεύουν ότι η Σαρία είναι πιο σημαντική από τη γαλλική νομοθεσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημόσιας Γνώμης (Ifop). Από το 2016, το ποσοστό τους έχει αυξηθεί κατά 10%.

Επιπλέον, το 66% των Γάλλων Μουσουλμάνων αντιτίθενται στο δικαίωμα των δασκάλων να δείξουν στους μαθητές τους κινούμενα σχέδια θρησκευτικών ηγετών.

Συγχρόνως, το 80% των Γάλλων Καθολικών υποστηρίζει ότι αυτό το δικαίωμα δεν πρέπει να αφαιρεθεί από τους δασκάλους.

Μόνο το 44% των Γάλλων Μουσουλμάνων υποστηρίζει «το νόμο που απαγορεύει τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσια σχολεία, κολέγια και λύκεια».

Το ινστιτούτο σημειώνει ότι αυτός ο νόμος, που ψηφίστηκε το 2004, προστατεύεται ιδιαίτερα τις μουσουλμάνες που δεν κρύβουν ποτέ τα μαλλιά τους (59%).

Όπως σημειώνει η ρωσική ‘Kommersant’, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά τη δολοφονία του δασκάλου Σαμουέλ Πατί σε σχολείο κοντά στο Παρίσι. Ο δάσκαλος αποκεφαλίστηκε αφού έδειξε στους μαθητές του κινούμενα σχέδια του Προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν στο Charlie Hebdo.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση και δήλωσε την ανάγκη αυστηρότερων νόμων κατά της μουσουλμανικής κοινότητας στη Γαλλία.

crashonline.
Back to top button