Άποψη

Νέες φαιδρότητες του Πέτσα – Οι οικογένειες φταίνε (τώρα) για τη διασπορά!

Μετά την ατομική ευθύνη, τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βλέπει την οικογενειακή ευθύνη ως υποκατάστατο των κυβερνητικών λαθών, παραλείψεων και καθυστερήσεων, όσον αφορά τη μετάδοση του κορονοϊού.

«Ο ιός -όπως επισημαίνουν οι ειδικοί- πέρασε στις αρχές του Νοεμβρίου από την ομάδα των 20άρηδων και 30άρηδων στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του γίνεται εντός οικογενειών» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, και κάλεσε τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις επαφές τους με τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, τονίζοντας τη σημασία της τήρησης των μέτρων.

«Τώρα, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια» σημείωσε.

Δίχως ίχνος αυτοκριτικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε και πάλι να «χρυσώσει το χάπι», επαναλαμβάνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι εγχώριο αλλά παγκόσμιο. «Είναι πλέον καλά γνωστό ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξακολουθεί να διατηρείται σε μεγάλα ύψη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 15.000.000 και ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται καθημερινά στους 250.000.

Στους χάρτες που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη από το ECDC σχεδόν ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται στο κόκκινο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως κάποιες περιοχές της Ελλάδας» τόνισε.

Οπως υποστήριξε ο κ. Πέτσας: «Σε ολόκληρη την Ευρώπη τα συστήματα υγείας -όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός- αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις, ενώ κάποιες χώρες, όπως η Ελβετία, στέλνουν ασθενείς στα γειτονικά τους κράτη».

Αναγνώρισε πάντως -δεν μπορούσε, άλλωστε, να κάνει αλλιώς- ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα μας βρίσκεται σε μεγάλη πίεση, γεγονός που, όπως είπε, «προαναγγέλλει άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη εβδομάδα».

 

dimokratianews
Back to top button