breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παγκόσμια Πρόβα της τεχνολογίας RNA messenger που ποτέ στο παρελθόν δεν εγκρίθηκε

 

Covid-19 : τι είναι ένα εμβόλιο που είναι βασισμένο στον RNA messenger-διαβιβαστή;

Τα 2 πρώτα εμβόλια που ανακοινώνουν την αποτελεσματικότητά τους είναι παρασκευασμένα από τα αμερικάνικα εργαστήρια Pfizer,Moderna και βασίζονται σε αυτή την τεχνολογία.

“Νενικήκαμεν !”, ζητωκραυγάζουν οι Pfizer και Moderna.Με ανακοινωθέντα τους διατείνονται ότι βρήκαν το αντίδοτο του Covid-19, μ΄εμβόλια που θα είναι αποτελεσματικά σε ποσοστό 95% και 94,5% αντίστοιχα. Ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα του francetvinfo 23/11/20 προκύπτουν

3 θέματα ζωτικής σημασίας ….

α.Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται το συγκεκριμένο εμβόλιο αυτό του RNA messenger-διαβιβαστή δεν έχει ξαναεγκριθεί ποτέ ως τώρα για χρήση στην ανθρώπινη υγείαΘα είναι η παγκόσμια πρώτη και μάλιστα επί του παγκόσμιου πληθυσμού…μιας ιατρικής τακτικής που ποτέ στο παρελθόν δεν εγκρίθηκε..Γενικό Πείραμα.….Ήδη εμφανίζονται φόβοι για αυτήν την τεχνολογία που βασίζεται σε γενετικές πληροφορίες, που μέχρι στιγμής δεν είναι εξουσιοδοτημένη για τον άνθρωπο.

β.Το εμβόλιο έχει παραγγελθεί έχει αγοραστεί ενώ δεν υπάρχει καμιά ακόμη επίσημη δημοσίευση , μελέτη σε επιστημονικό περιοδικό και δεν εγκρίθηκε από καμιά Επιτροπή ή Αρχή…

Υπολείπεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτά τ΄αποτελέσματα που ανακοίνωσαν στον τύπο και μόνο στον τύπο οι εταιρίες να δημοσιευθούν σ’ επιστημονικά περιοδικά να επαληθευθούν από άλλους ερευνητές και τελικά να εγκριθούν από τις υγειονομικές αρχές των ενδεχόμενων χωρών αγοραστών ξεκινώντας πέραν τ’ Ατλαντικού από την Food and Drug Administration (FDA, που διοχετεύει την αδειοδότηση εμπορευματοποίησης εμβολίων και φαρμάκων στις ΗΠΑ).

γ. δεν γνωρίζουμε τη διάρκεια της αποτελεσματικότητας των εμβολίων RNA. Η ανοσία θα μπορούσε να εξαφανιστεί περισσότερο γρήγορα από ό, τι με άλλα εμβόλια…(σσ Δηλ. το άτομο αν και θα εμβολιαστεί μπορεί να ξαναεκτεθεί σε μόλυνση μετά από κάποιο διάστημα….)

δ.Το αφεντικό της Moderna διαβεβαιώνει ότι η ” τεχνολογία RNA messenger είναι πολύ ενδιαφέρουσα (…). Δεν αγγίζει τον πυρήνα του κυττάρου κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να μην κινδυνεύσει το DNΑ σας” αλλά αυτό μένει ν΄αποδειχθεί…στην παγκόσμια πρόβα του επί του παγκόσμιου πληθυσμού…..

Kι ενώ κατά τα δεδομένα πρόκειται για το Γενικό Πείραμα την Παγκόσμια Πρόβα τη Γενική δοκιμή μας χρυσώνουν το εμβόλιο εν πρώτοις ότι δεν θα είναι υποχρεωτικό δεν αποκαλύπτουν όμως ότι οι αρνητές του εμβολίου όπως θα σπεύσουν να τους χαρακτηρίσουν με λοιδωρία θα υπόκεινται σε αυστηρές διακρίσεις..

‘Στο μέλλον, οι αεροπορικές εταιρείες θα επιτρέπουν μόνο επιβάτες σε διεθνείς πτήσεις που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, σύμφωνα με την πεποίθηση του αφεντικού της αυστραλιανής εταιρείας Qantas, Alan Joyce..(lalibre)

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι ανεμβολίαστοι ενδεχομένως θα είναι κοινωνικά απόβλητοι και αποκλεισμένοι. Ούτε πρόσβαση στη δουλειά ούτε πρόσβαση στο σχολείο ούτε πρόσβαση σε τραπεζικό σύστημα ασφαλιστικό κλπ

Ολοκληρωτική καινοτομία, τα 2 εμβόλια βασίστηκαν στον RNA messenger-διαβιβαστή, μια κωδικοποιημένη αλληλουχία που στέλνει οδηγίες κατά του ιού. Περί τίνος πρόκειται; Ποιες είναι οι διαφορές με τα εμβόλια που δημιουργούνται έναντι άλλων πιο «κλασικών» ιών; 

Μια ματιά σε αυτή την τεχνολογία που δεν έχει εγκριθεί ποτέ ως τώρα για χρήση στην ανθρώπινη υγεία.

https://embedftv-a.akamaihd.net/192d95c43e0baeeb5fde5f4bf849e03d

Περί τίνος πρόκειται;

“Ενώ η παραδοσιακή τεχνική των εμβολίων συνίσταται στην ένεση ενός απενεργοποιημένου (ή εξασθενημένου) ιού, για να μάθει το σώμα να αυτοαμύνεται, η τεχνική του messenger RNA συνίσταται στην αποστολή ενός μηνύματος στον οργανισμό υπό την μορφή ενός κομματιού DNA. Σκοπός του είναι να ενθαρρύνει τον οργανισμό να παράγει ένα ανενεργό κλάσμα του ιού, ώστε τα αντισώματα να καταπολεμήσουν αυτόν τον ιό “, συνοψίζει το περιοδικό” Complément d’études “στο παρακάτω βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα το RNΑ είναι ένα stockage πληροφοριών, ισοδύναμο μιας recette, που στη συνέχεια καθιστά δυνατή την παραγωγή μιας πρωτεΐνης. “Το RNA (ριβονουκλεϊκό οξύ) μεταγράφει τις γενετικές πληροφορίες μέρους του ιού”, εξηγεί ο Etienne Simon-Lorière, επικεφαλής της μονάδας εξελικτικής γονιδιωματικής του ιού RNA στο Institut Pasteur, σε επαφή με τον franceinfo. Αυτό το RNA σχηματίζει έτσι έναν κώδικα που δίνει οδηγίες που επιτρέπουν στα ζωντανά κύτταρα να παράγουν μια πρωτεΐνη “.

Το εμβόλιο RNA κατά του Covid-19, συνεχίζει αυτός ο ειδικός, “είναι επομένως ένα θραύσμα του RNA που παράγει την πρωτεΐνη που τοποθετείται στην επιφάνεια του ιού. Εάν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, ο οργανισμός θα μάθει να αναγνωρίζει αυτήν την εξωτερική πρωτεΐνη, η οποία ονομάζεται ακίδα του Sars-CoV-2 και θα δημιουργήσει ανοσοαποκρίσεις, με τη μορφή αντισωμάτων και κυτταρικής απόκρισης. “

Ποια είναι η διαφορά με ένα κλασικό εμβόλιο;

Αυτή η εξαιρετικά καινοτόμος τεχνολογία αποτελεί ριζική απόκλιση από τα συμβατικά εμβόλια. Αυτά συνίστανται στην έγχυση του ιού στο σώμα, είτε σε εξασθενημένη μορφή είτε σε αδρανοποιημένη μορφή, για να προκαλέσει ανοσοαπόκριση. «Μπορούμε να αναφέρουμε ως εξασθενημένα ιικά εμβόλια αυτά για την καταπολέμηση του κίτρινου πυρετού ή της ιλαράς», εξηγεί η Etienne Simon-Lorière. «Ο ιός στη συνέχεια μολύνει τα κύτταρα μας χωρίς να μας κάνει να αρρωσταίνουμε, γεγονός που τον καθιστά ανιχνευμένο από το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο παράγει την άμυνά του».

«Όσον αφορά τους απενεργοποιημένους ιούς», συνεχίζει, «συνίστανται στην ανάπτυξη του ιού, στη συνέχεια τον καθιστούν ανενεργό με θερμότητα, για παράδειγμα, ή με χημική επεξεργασία. Έτσι, μια κινεζική εταιρεία (Sinovac Life Sciences) ανέπτυξε υποψήφιο εμβόλιο εναντίον του Covid-19 υπό αυτήν την απενεργοποιημένη μορφή “.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας;

Σε σύγκριση με τα συμβατικά εμβόλια, το πλεονέκτημα έγκειται ιδίως στον τρόπο ανάπτυξης. “Μπορεί να πάει πολύ γρήγορα μόλις γνωρίσουμε την αλληλουχία ενός νέου ιού που εμφανίζεται”, εξηγεί η Etienne Simon-Lorière.

“Μπορεί σε λίγες εβδομάδες να γίνει η σύνθεση ενός κομματιού DNA που χρησιμεύει ως πρότυπο για το εμβόλιο RNA. Έπειτα αυτό είναι σαν την παραγωγή μιας εφημερίδας: άπαξ και παραχθεί το πρωτότυπο μπορούμε εύκολα une να το φωτοτυπήσουμε σε δισεκατομμύρια αντίγραφα. “

…………………………….

Πρέπει να φοβόμαστε τα εμβόλια RNA;

Ήδη εμφανίζονται φόβοι για αυτήν την τεχνολογία που βασίζεται σε γενετικές πληροφορίες, που μέχρι στιγμής δεν είναι εξουσιοδοτημένη για τον άνθρωπο. Σε μια συνέντευξη στο Swiss Radio and Television (RTS, το γαλλόφωνο δημόσιο κανάλι), το αφεντικό της Moderna, ο Stéphane Bancel, διαβεβαίωσε όσους ανησυχούν ότι“Η τεχνολογία RNA messenger είναι πολύ ενδιαφέρουσα (…). Δεν αγγίζει τον πυρήνα του κυττάρου κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να μην κινδυνεύσει το DNΑ σας”.

Η Etienne Simon-Lorière επιβεβαιώνει: “Το γενετικό υλικό του εμβολιασμένου ατόμου, που βρίσκεται στον πυρήνα του κυττάρου, δεν θα αλληλεπιδράσει με το RNA του εμβολίου. Αυτή η τεχνολογία έχει επίσης μελετηθεί εδώ και χρόνια. Πριν από την πανδημία , υπήρχαν ήδη πολλά υποψήφια εμβόλια RNA σε ανάπτυξη από πολλούς ομίλους. Αλλά παραμένουν άλλα ερωτήματα και ειδικότερα αυτό: δεν γνωρίζουμε τη διάρκεια της αποτελεσματικότητας των εμβολίων RNAΗ ανοσία θα μπορούσε να εξαφανιστεί περισσότερο γρήγορα από ό, τι με άλλα εμβόλια…”.

dimpenews,com

Back to top button