breaking newsΕλλάδα

Πολεμικό κλίμα καλλιεργούν τουρκικά ΜΜΕ: Ζητούν «ρεσάλτο» σε ελληνικά πλοία

 

 

Η τουρκική Γενί Σαφάκ – προπαγανδιστικό όργανο της κυβέρνησης Ερντογάν – δημιουργεί «πολεμικό κλίμα» για μια ακόμη φορά την τουρκική κοινή γνώμη κατά της Ελλάδος και προαναγγέλλει τουρκικά «ρεσάλτο» σε ελληνικά πλοία.

Αναπαράγοντας τους λεονταρισμούς Τούρκων συνταξιούχων στρατιωτικών, που διαγκωνίζονται για το ποιος θα κάνει πιο σκληρές δηλώσεις κατά της χώρας μας, τα τουρκικά ΜΜΕ ζητούν ελέγχους σε εμπορικά πλοία της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να “ισοφαρίσουν” το ρεσάλτο των Γερμανών της επιχείρησης “Ειρήνη”.

«Επειδή ο διοικητής της ‘’εισβολής’’ ήταν Έλληνας, εξετάζεται το ενδεχόμενο των αντιποίνων σε ελληνικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα

Φυσικά κανείς δεν κατηγορεί την Ελλάδα ότι μεταφέρει μισθοφόρους και όπλα σε εμπόλεμες ζώνες προκειμένου να υποδαυλίσει συγκρούσεις, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για το τουρκικό σύστημα που έχει επιβάλλει τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ.

Πριν λίγες ημέρες ο αντιναύαρχος ε.α. Deniz Kutluk  και σύμβουλος σε θέματα ναυτικής ασφάλειας του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν είχε πει πως η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί διπλά από εδώ και εμπρός την ναυσιπλοΐα των εμπορικών σκαφών της στα διεθνή ύδατα.

«Αυτό που έκανε η Ελλάδα ήταν να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας», είπε ο Τούρκος αντιναύαρχος για να συνεχίσει:

«Από εδώ και πέρα τα ελληνικά εμπορικά σκάφη θα αποτελούν αντικείμενο έρευνας του τουρκικού Ναυτικού, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πλέουν.

Η Ελλάδα θα πρέπει εφεξής να σκεφτεί διπλά και τριπλά την ναυσιπλοΐα των εμπορικών σκαφών της».

Φαίνεται πως η Άγκυρα μεθοδικά προσπαθεί να επιβάλει έναν σχεδιασμό όπου τουρκικά πολεμικά πλοία θα κάνουν νηοψίες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε ελληνικά πλοία, την ίδια στιγμή που το Ορούτς Ρέις κάνει ανενόχλητο έρευνες. 

Διότι αν φτάσει σε αυτό το σημείο και φυσικά δεν υπάρξει πραγματική αντίδραση από την ελληνική πλευρά τότε θα έχουν καταλύσει οριστικά και δια παντός την ελληνική κυριαρχία (την οποία την καταλύει καθημερινά το Oruc Reis κάνοντας έρευνες)

 

Pronews
Back to top button