breaking newsκοινωνία

Lockdown: Έφοδος ΕΛ.ΑΣ με εισαγγελέα σε ταράτσες και σπίτια για τις συναθροίσεις – Όλο το σχέδιο δράσης

Στην πρώτη καραντίνα του περασμένου Μαρτίου, σχεδόν το μισό αστυνομικό προσωπικό απασχολήθηκε με την τήρηση των μέτρων για την μη διάδοση του ιού, την 2η, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν το σύνολό του.

Συγκεκριμένα, για το απαγορευτικό θα ισχύουν τα εξής:

– 5.000 αστυνομικοί ανά βάρδια (Αττική)

– Ανάκληση αδειών αστυνομικών από 7 έως 30 Νοεμβρίου

– Επιπλέον από τον πρώτο έως τον τελευταίο αστυνομικό που εκτελεί την υπηρεσία του θα έχει στην κατοχή του μπλοκάκι βεβαίωσης πα-ραβάσεων (ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ, Τροχαία, Α.Τ., Ασφάλεια)

– Θα γίνονται μπλόκα-«αποστείρωσης» σε διόδια και κεντρικές οδικές αρτηρίες, για τον έλεγχο μετακινήσεων και «Τοίχος» ε-λέγχων σε αεροδρόμια και διασυνοριακούς σταθμούς για το τεστ 72 ωρών και συμπλήρωσης φόρμας ΠΛΦ

– Μεγάφωνα-Drones-ελικόπτερα για παρατήρηση κίνησης και συνωστισμών, στοχευμένες παρεμβάσεις επιβολή προστίμων ακόμη και προσαγωγές.

– Αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι σε καταστήματα για την τήρηση του ωραρίου και την διαδικασία delivery ή take away με τις προϋποθέσεις που έχουν οριστεί.

– Ήπιες παρεμβάσεις θα υπάρχουν σε εκκλησίες, χώρους λατρείας, που μπορεί να παραβιάζεται το απαγορευτικό.

Στο μεταξύ σε περιπτώσεις καταγγελιών, που έχουν αξιολογηθεί ως έγκυρες, για συναθροίσεις σε σπίτια, ταράτσες ή αυλές για «κρυφά» πάρτι, θα υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Back to top button