breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Ακουσον άκουσον τους Πίτερ Παν, Ντάμπο Αριστοκράτες η Disney τους χαρακτηρισε «ρατσιστές»…

Τι άλλο θα δούμε ακόμα…

Έχει πλέον χαθεί κάθε μέτρο στον βωμό της πολιτικής ορθότητας! Και το χειρότερο είναι πως πλάθονται μέσω αυτής εκατομμύρια παιδιά ανα τον κόσμο.

Το Σάββατο γράφαμε πως το διάσημο παιδικό βιβλίο “Πίπη Φακιδομύτη” κρίθηκε πως περιλαμβάνει “ρατσιστικό” περιεχόμενο.

Τον Οκτώβριο γράφαμε για τον οδηγό…”αντιρατσιστικής χρήσης” για τις ταινίες της Disney

Η υπηρεσία ροής Disney +, η οποία ανήκει στην εταιρεία Walt Disney, επανήλθε και πλέον έχει αποκλείσει τρεις παιδικές ταινίες που θεωρούνται ότι περιέχουν αρνητικές απεικονίσεις και απαράδεκτη μεταχείριση ανθρώπων και πολιτισμών. Τα παιδιά κάτω των επτά ετών δεν θα μπορούν να δουν τις ταινίες και η Disney ανακοινώνει ότι θέλουν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενός «μέλλοντος χωρίς αποκλεισμούς».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail , η Disney έχει πρόσφατα λάβει περισσότερα μέτρα ενάντια στο περιεχόμενο παλαιότερων ταινιών. Η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να αφήσει παιδιά κάτω των επτά ετών να παρακολουθήσουν τις κλασικές ταινίες Peter Pan, Dumbo και Aristocats και συνεπώς έχει αφαιρέσει τις ταινίες από το παιδικό τμήμα.

Φαίνεται ότι το «Peter Pan» θεωρείται ότι περιέχει φυλετικά στερεότυπα που αφορούν τους ιθαγενείς Αμερικανούς. Η ταινία «Aristocats» αφορά τη γάτα «Shun Gon» που απεικονίζεται με σχιστά μάτια ως εκπρόσωπος των ασιατικών γατιών, η οποία η Disney πιστεύει ότι είναι μια προσβλητική καρικατούρα ανθρώπων ασιατικής καταγωγής.

Όσο για την ταινία “Dumbo”, η Disney δεν μπορεί να δεχτεί ένα μέρος που δείχνει πώς εργάζονται οι Αφροαμερικανοί και τραγουδούν ένα τραγούδι για να πάρουν την αμοιβή τους.

Οι λογοκριμένες ταινίες εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες σε μεγαλύτερο κοινό. Πριν όμως ξεκινήσουν οι ταινίες, ο θεατής αναγκάζεται να δει ένα μήνυμα από τη Disney που δηλώνει ότι «το πρόγραμμα περιέχει αρνητικές απεικονίσεις ή / και απαράδεκτη μεταχείριση ανθρώπων ή πολιτισμών.

Η Disney δηλώνει επίσης ότι “τα στερεότυπα ήταν λάθος τότε και είναι λάθος τώρα”. Η Disney ισχυρίζεται ότι με αυτήν την ενέργεια θέλουν να εμπνεύσουν συνομιλίες για το πώς χτίζουμε ένα μέλλον”χωρίς αποκλεισμούς”.

 

Πηγή 

Back to top button