breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: Οι 2 στους 5 Αμερικανούς πολίτες θεωρούν τους Τραμπ και Μπάιντεν απειλή για τη δημοκρατία!

 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι για μια ακόμη φορά εκείνοι που θα κονταροχτυπηθούν για το χρίσμα της προεδρίας των ΗΠΑ, καθώς και οι δυο τους έχουν εξασφαλίσει το χρίσμα των κομμάτων τους.

Ωστόσο, με βάση μια νέα δημοσκόπηση του αμερικανικού πρακτορείου Reuters, η οποία αποτυπώνει το πώς οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται την συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση, οι πολίτες όχι μόνο εμφανίζονται βαθιά διχασμένοι, αλλά δύο στους πέντε πιστεύουν ότι ο υποψήφιος του… άλλου κόμματος είναι απειλή για τη δημοκρατία!

Ειδικότερα, το 57% των Δημοκρατικών ψηφίζουν Μπάιντεν… για να μην βγει ο Τραμπ, με μόνο ένα 30% να ψηφίζει τον νυν Αμερικανό πρόεδρο για τις θέσεις του. Μάλιστα, το εν λόγω ποσοστό είναι πολύ πιο χαμηλό στους Αφροαμερικανούς, μια εκλογική βάση στην οποία οι Δημοκρατικοί γενικά κυριαρχούν, ενώ ειδικά ο Μπάιντεν βοηθήθηκε πάρα πολύ από τις ψήφους τους για να εκλεγεί την τελευταία φορά.

Την ίδια ώρα, ένα 64% των πτυχιούχων, κατηγορία ψηφοφόρων που αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα αδύναμα σημεία του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου, αλλά και οι γυναίκες των προαστίων λένε, επίσης, ότι στηρίζουν Μπάιντεν για να μη βγει ο Τραμπ.

Το 72% των Δημοκρατικών και το 78% των Ρεπουμπλικανών ανησυχούν για την επιρροή στην πολιτική μη-εκλεγμένων αξιωματούχων. Άνθρωποι, δηλαδή, που δείχνουν να υιοθετούν τη ρητορική Τραμπ για το «βαθύ κράτος» που πολεμάει τη δημοκρατία. Όσον αφορά, δε, στους μετανάστες, το 81% των Ρεπομπλικανών πιστεύουν ότι οι δυσκολεύουν τη ζωή των Αμερικανών, έναντι του 41% των Δημοκρατικών.

Στο μεταξύ, ενώ εννέα στους δέκα Δημοκρατικούς θεωρούν σημαντικό το θέμα των αμβλώσεων, μετά την απόφαση του δικαστηρίου πρόπερσι το καλοκαίρι να σταματήσει να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους Ρεπουμπλικάνους είναι 50%.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, Παρασκευή 15/3, είχαμε και την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού αντιπροέδρου σε κλινική αμβλώσεων, με την Κάμαλα Χάρις να σπεύδει, με αυτή της την κίνηση, να τονίσει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι απειλή σε αυτό το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών.

PrimeNews.

Back to top button