breaking newsΕλλάδα

Τουρκία: Πωλείται το 1/30 της Τενέδου λόγω κληρονομικής διαμάχης

 

Περίπου 1 χιλιόμετρο της Τενέδου, η οποία έχει έκταση 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα τεθεί προς πώληση στις 24 Αυγούστου. Αιτία της πώλησης μέρους του νησιού, είναι μια κληρονομική διαμάχη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Χουριέτ.

Σε ανακοίνωσή του με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2023, το Γραφείο Πωλήσεων του Ειρηνοδικείου Δαρδανελίων ανακοίνωσε ότι 33 ακίνητα, συνολικής έκτασης 1 τ.χλμ., στην Τένεδο θα πωληθούν σε διαγωνισμό. Τα εν λόγω ακίνητα ανήκουν στους Αράλ, (οι πρώτοι οινοπαραγωγοί στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1930), την πλουσιότερη οικογένεια της Τενέδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Ειρηνοδικείου, οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά και η διαδικασία υποβολής προσφορών θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου 2023 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου 2023.

Το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλης κλίμακας πώληση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της Τενέδου και ότι οι πωλήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά σε ένα πλήρως ηλεκτρονικό περιβάλλον, συνιστά ένα αξιοπερίεργο γεγονός για τους κατοίκους του νησιού λόγω του ενδιαφέροντος εγχώριων και ξένων επενδυτών.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με την ολοκλήρωση των δημοπρασιών θα υλοποιηθούν νέα έργα στην Τένεδο. Οι κάτοικοι του νησιού υποστηρίζουν ότι στις εκτάσεις που πρόκειται να πωληθούν μπορούν να κατασκευαστούν έργα που περιλαμβάνουν παραθεριστικά χωριά, τουριστικές εγκαταστάσεις, γεωργικές επιχειρήσεις και κατοικίες. Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιθυμία τους είναι τα έργα αυτά να προστατεύσουν τις ομορφιές της Τένεδου και να πραγματοποιηθούν σεβόμενοι το πνεύμα του νησιού.

Αράλ: Οι πρώτοι οινοπαραγωγοί της Τουρκίας

Η ιστορία της οικογένειας Αράλ ξεκινά τη δεκαετία του 1930, όταν οι Λατίφ και Αχμέτ Αράλ, οι οποίοι ασχολούνταν με την κτηνοτροφία και την αμπελουργία, ξεκίνησαν την οινοποιία ως επάγγελμα. Η οικογένεια Αράλ, ο πρώτος Τούρκος οινοπαραγωγός της Τουρκίας, έγινε ο ιδιοκτήτης εμπορικών σημάτων κρασιού όπως τα Ayla, Doruk, Dardanel, Dimitrakopulo και Αράλ wines, καθένα από τα οποία έχει γίνει εθνικό στην ολοένα εξελισσόμενη επιχείρηση που έχει περάσει από παππού σε εγγόνι. Εκτός από τις επιτυχημένες αμπελουργικές δραστηριότητες, οι κληρονόμοι της οικογένειας Αράλ, του μεγαλύτερου ιδιοκτήτη γης στην Τένεδο, έχουν μια διαμάχη για το μοίρασμα 1 τ.χλμ. ιδιοκτησίας. Το θέμα οδηγήθηκε στα δικαστήρια και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να εξαλείψει την εταιρική σχέση, δηλαδή το Izale-i Suyu και να θέσει σε δημόσια δημοπρασία τα ακίνητα.

 

Back to top button