breaking newsκοινωνία

Η Πόντια γιαγιά με τα τερλίκια δηλώνει: Ας πάρουν τα λεφτά της κηδείας μου, δεν έχω άλλα

  • Η Σουσάνα Ηλιάδου και η κόρη της στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

Πριν από λίγες εβδομάδες η 90χρονη Σουσάνα Ηλιάδου, η γιαγιά με τα τερλίκια, όπως έγινε γνωστή στο πανελλήνιο, δήλωνε ότι αισθάνεται ευγνωμοσύνη για το κύμα συμπαράστασης μετά τη σύλληψή της στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης για πώληση αγαθών σε λαϊκή αγορά χωρίς άδεια.Η Πόντια γιαγιά με τα τερλίκια δηλώνει: Ας πάρουν τα λεφτά της κηδείας μου, δεν έχω άλλα

Χθες η ηλικιωμένη Πόντια έγινε και πάλι είδηση, καθώς έπεσε θύμα κλοπής: πριν από δύο ημέρες μια γυναίκα την πλησίασε και της άρπαξε το σταυρό που φορούσε στο λαιμό, ένα από τα ελάχιστα αντικείμενα αξίας που είχε στην κατοχή της.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Σουσάνας Ηλιάδου.

Αν και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου πλήρωσε το πρόστιμο των 200 ευρώ, η ΔΟΥ Αμπελοκήπων της επέβαλε πρόστιμο 2.600 ευρώ για μη τήρηση βιβλίων! «Άμα πεθάνω να κάνουν κατάσχεση στο φέρετρο ή τα λεφτά που έχω φυλάξει για την ταφή μου, γιατί άλλα λεφτά δεν έχω», είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τη σύλληψή της τον περασμένο Μάρτιο, επανέλαβε ότι στη λαϊκή πήγε μόνο δύο φορές διότι τα κρύα του χειμώνα δεν της επιτρέπουν να στέκεται για πολλή ώρα στο ίδιο σημείο. «Το έγκλημα της ήταν που βγήκε να πουλήσει τις παντόφλες για 3-4 ευρώ ώστε να μπορεί να επιβιώσει», τόνισε η κόρη της ηλικιωμένης.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την ΑΑΔΕ δεν έχει ακόμα γίνει οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου, αλλά μόνο προσωρινή με βάση την αναφορά της Αστυνομίας. Από τη μεριά του ο διοικητής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής δηλώνει ότι επιδιώκει να υπάρξει μια δίκαιη λύση, με ευαισθησία και κατανόηση.

 

 

 

pontos-news.

Back to top button