Διεθνή

Αμερικανός Στρατηγός Διοικητής της Συμμαχικής Χερσαίας Διοίκησης (ΝΑΤΟ) αιχμαλωτίστηκε από Ρώσους στη Μαριούπολη;

Ο υποστράτηγος Cloutier (ΗΠΑ) που διοικεί τη Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ αιχμαλωτίστηκε από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις…
Πολυάριθμες αναφορές κυκλοφορούν τώρα που υποστηρίζουν ότι ο Υποστράτηγος του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Roger L. Cloutier έχει αιχμαλωτισθεί από τις ρωσικές δυνάμεις μέσα ή γύρω από τη Μαριούπολη όπου, σύμφωνα με τις αναφορές, βοηθούσε το Τάγμα AZOV που είναι η επίσημη μονάδα ΝΑΖΙ της Ουκρανίας.

Ο Roger L. Cloutier Jr. είναι υποστράτηγος του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών που υπηρετεί ως Διοικητής της Συμμαχικής Χερσαίας Διοίκησης. Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Διοικητής του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αφρική.

Η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση (LANDCOM) πρώην Συμμαχικές Χερσαίες Δυνάμεις Νοτιοανατολικής Ευρώπης (LANDSOUTHEAST) είναι το μόνιμο αρχηγείο για τις χερσαίες δυνάμεις του ΝΑΤΟ που μπορεί να ανατεθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Ο Διοικητής LANDCOM είναι ο κύριος σύμβουλος χερσαίου πολέμου της Συμμαχίας. Όταν διευθύνεται από τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης, παρέχει τον πυρήνα του αρχηγείου που είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των χερσαίων επιχειρήσεων. Η διοίκηση εδρεύει στο Şirinyer (Buca), στη Σμύρνη στην Τουρκία.

Το email προς το Πεντάγωνο που στάλθηκε πριν από αρκετές ώρες, έχει μείνει αναπάντητο, κάτι που, από την άποψη των μέσων ενημέρωσης, είναι πολύ ασυνήθιστο. Εάν αυτή η αναφορά ήταν ψευδής, το Πεντάγωνο θα το διέψευδε αμέσως. Δεν το έχουν αρνηθεί. Ωστόσο, καμία επίσημη απάντηση δεν έχει έρθει από το Πεντάγωνο μέχρι τις 6:10 μ.μ. EDT Δευτέρα.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές ο Αμερικάνος υποστράτηγος σκοτώθηκε στη Μαριούπολη.

Γράφει η εφημερίδα HAL TURNER

Είναι ενδιαφέρον ότι πριν από ένα χρόνο η Izvestia δημοσίευσε ένα άρθρο (https://iz.ru/1135221/2021-03-10/delegatciia-sukhoput..) ότι τότε ο υποστράτηγος Roger Cloutier επισκέφτηκε την Ουκρανία ως διοικητής των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.

Εάν ο στρατηγός έχει αιχμαλωτιστεί πραγματικά, τότε ίσως ήταν ακριβώς αυτός ο λόγος συν τοις άλλοις που ο Μακρόν ανησυχούσε τόσο πολύ, καλώντας συνεχώς τον Πούτιν κάθε τρεις και λίγο; Επιπλέον, το όνομα αυτού του στρατηγού είναι ύποπτα γαλλικό. Και μόλις ο Μακρόν συνειδητοποίησε ότι τίποτα δεν θα λειτουργούσε, αποφάσισε να εκδιώξει 30 διπλωμάτες από τη Γαλλία και μίλησε χθες υπέρ των κυρώσεων κατά του ρωσικού πετρελαίου και άνθρακα.

Οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Περιμένουμε δηλώσεις από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το NM DPR ή ίσως τον Ramzan Kadyrov.

Από τις 2 Απρίλη εμφανίζονταν φήμες σε κινέζικα φόρουμ ότι ένα αμερικανικό «μεγάλο ψάρι», ο Αμερικανός υποστράτηγος Roger L. Cloutier Jr, Διοικητής της Συμμαχικής Χερσαίας Διοίκησης NATO, κρύβεται στην πολιορκημένη πόλη Μαριούπολη ακριβώς κάτω από τα μάτια του ρωσικού στρατού. Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα είναι αδιάψευστη απόδειξη της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση.

Υπάρχει επιβεβαίωση ότι ήδη από τις 7 Μαρτίου, ο Αμερικανός υποστράτηγος Roger Cloutier βρισκόταν στην Ουκρανία.
Είναι όντως μαζί με το τάγμα Azov στη Μαριούπολη τώρα;έχει πέσει στα χέρια Ρώσων;

O πανικός τους είναι οπότε δικαιολογημένος ……..Το πιθανότερο είναι να μην γίνουν επίσημες ανακοινώσεις αλλά η τύχη του να αποτελέσει αντικείμενο μυστικής διαπραγμάτευσης τ΄αποτελέσματα των οποίων θα φανούν αργά ή γρήγορα επί του πεδίου.

30 ακόμη Ουκρανοί στρατιώτες κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν στη Μαριούπολη

«Στη Μαριούπολη, περισσότεροι από 30 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκαν, βγήκαν με τα χέρια ψηλά στην περιοχή του νηπιαγωγείου 91 στην αριστερή όχθη», λέει ο στρατιωτικός διοικητής Γκαζντίεφ.Απόψε τελειώνει το τελεσίγραφο για χρήση υποσχόμενου διαδρόμου για τους μαχητές του Azov που έχουν εγκατασταθεί στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal. Αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να μην σκοτωθούν.

dimpenews.com

Back to top button