breaking newsΕλλάδα

ΝΥΧΤΑ ΘΡΙΛΕΡ ΣΕ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΕΒΡΟ! – ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΟΤΟ! ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!

 

 

Έβρος: Ξέφυγε η κατάσταση – Ομάδες πολιτών «συλλαμβάνουν Λαθρομετανάστες & κοινοποιούν τα βίντεο
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των συλλήψεων, ακούστηκαν και πυροβολισμοί!

ΕΠΙΣΗΣ:

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Φυλή και έχει φτάσει στις παρυφές της Πάρνηθας – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις από Έβρο, Κομοτηνή, Καβάλα και Ασπρόπυργο όπου και εκεί μαίνονται μεγάλες φωτιές.  Νεκροί μετανάστες στη Δαδιά.

Κόλαση φωτιάς από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο, με τη χώρα να βρίσκεται σε πύρινο κλοιό. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Φυλή έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αφού έκαψε σπίτια και περιουσίες στη Χασιά, έχει πλέον μετακινηθεί στις παρυφές της Πάρνηθας. Η μάχη της πυροσβεστικής είναι τιτάνια, ενώ μηνύματα από το 112 φτάνουν διαρκώς στους κατοίκους για να εκκενωθούν περιοχές που απειλούνται από τις πύρινες «γλώσσες».

Η Αττική έχει περικυκλωθεί από τις φωτιές, καθώς μαίνεται το πύρινο μέτωπο και στον Ασπρόπυργο όπου καίγονται αποθήκες και ακούγονται ισχυρές εκρήξεις, με το 112 επίσης να ηχεί στα κινητά των πολιτών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά Έβρου, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες σοροί απανθρακωμένων μεταναστών – ανάμεσά τους και παιδιά – ενώ διαρκείς είναι οι προσπάθειες πυρόσβεσης και στην Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα, πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει και σε Φθιώτιδα, Αρκαδία και Καβάλα ενώ σε καλύτερη κατάσταση είναι το μέτωπο στην Εύβοια και την περιοχή των Ψαχνών.

Στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων όσοι έχουν ανάγκη φιλοξενίας
Το Δημαρχείο Άνω Λιοσίων οργανώνεται από τη δημοτική Αρχή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν ανάγκη φιλοξενίας λόγω της φωτιάς. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Φυλής, έχει οργανωθεί ομάδα για να υποδέχεται όσους έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους λόγω της εκκένωσης και δεν έχουν πού να πάνε.

Κινητοποίηση του στρατού για τη φωτιά στον Έβρο: Μεταφέρονται πυρομαχικά σε ασφαλή σημεία
Διαρκής είναι η μάχη με τη φωτιά στον Έβρο, όπου τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, μονάδες του Στρατού έχουν κινητοποιηθεί έτσι ώστε να μεταφέρουν πυρομαχικά που υπάρχουν σε στρατόπεδα της περιοχής, σε ασφαλή σημεία και μακριά από το πύρινο μέτωπο.Ο στρατός έχει ήδη ξεκινήσει μία τιτάνια επιχείρηση σύμφωνα με την ΕΡΤ, έτσι ώστε τα πυρομαχικά να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη και να βρεθούν μακριά από τις φωτιές. Η μεταφορά γίνεται για προληπτικούς λόγους, καθώς βρίσκονταν σε υπέργειες αποθήκες, και τώρα τα πυρομαχικά μετακινούνται σε αποθήκες τύπου igloo έτσι ώστε να αποφευχθούν όσα ζήσαμε πρόσφατα στη Νέα Αγχίαλο.

 

 

 

Φωτιές: Ενισχύεται η ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Ενισχύονται περαιτέρω οι ομάδες Ευρωπαίων πυροσβεστών που συνδράμουν τους Έλληνες συναδέλφους τους στα μέτωπα των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα μας, μετά το σχετικό αίτημα συνδρομής που υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε συνέχεια του αιτήματος προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για εναέρια ή επίγεια συνδρομή, η Ελλάδα υπέβαλε επιπρόσθετο αίτημα.

Η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού ήταν άμεση και στο ελληνικό αίτημα ανταποκρίθηκαν -επίσης άμεσα- οι ακόλουθες χώρες:

• Γερμανία: 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air Tractors. Έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας

• Σουηδία: 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air Tractors. Έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας

• Κροατία: 1 πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-415. Έχει φτάσει ήδη στη χώρα μας.

• Τσεχία: 1 ελικόπτερο βαρέως τύπου (Blackhawk) καθώς και 1 μονάδα επίγειας δασοπυρόσβεσης με οχήματα. Αναμένονται αύριο αργά τη νύχτα.

Επιπλέον, από χθες επιχειρούν στη χώρα μας

• Η Ρουμανία, η οποία συνδράμει με πεζοπόρο τμήμα με 56 πυροσβέστες και 10 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και

• Η Κύπρος, η οποία έχει αποστείλει 2 αεροσκάφη τύπου Air Tractors, από τα ενταχθέντα στον εναέριο στόλο του rescEU.

makeleio.

Back to top button