breaking newsθρησκειακοινωνία

«Βατράχι» των ΟΥΚ περπατάει από την Λαμία μέχρι το Άγιο Όρος κρατώντας την Παναγία

Βλέποντας για πρώτη φορά τον Αριστείδη, να πορεύεται μόνος μέσα στη βροχή με την εικόνα της Παναγιάς στα χέρια, θυμηθήκαμε  μια φράση του Γιάννη Σμαραγδή.

«Όλοι έχουμε μέσα μας ένα κομμάτι του Θεού….»

 

Ο Αριστείδης, δεν είχε απλώς ένα κομμάτι. Είχε μεγαλώσει με Αυτόν. Είχε πορευτεί σε όλη του τη ζωή καθ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση του Δημιουργού του. Απαλλαγμένος από την κακία, τη ζηλοφθονία, τα μίση και τα πάθη που όλοι λίγο πολύ κουβαλάμε. Οι εικόνες του Αριστείδη από την Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Θες/νικης, όπου περπατούσε με σκοπό να φτάσει στην Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, ταξίδεψαν μέσα από το LamiaNow στις 6 Δεκεμβρίου.

Λίγες ημέρες αργότερα, ήρθε ένα τηλεφώνημα από φίλους του. Αναζητούσαν πληροφορίες για το ταξίδι του. Με αγωνία και ενδιαφέρον. Αν ήταν καλά, αν οι άνθρωποι στο δρόμο τον βοηθούν, αν γνωρίζουμε που έχει φτάσει… Η αλήθεια είναι πως μετά την συνάντηση μας δεν έχουμε καμία πληροφορία για την εξέλιξη του ταξιδιού του και αυτό το άρθρο δημιουργείται ακριβώς για αυτό το σκοπό

Να «ταξιδέψει» ξανά μέσω του διαδικτύου και αν κάποιος τον έχει συναντήσει καθοδόν, να ενημερώσει με ένα σχόλιο ή ένα τηλεφώνημα στο LamiaNow και εμείς με τη σειρά μας, να μεταφέρουμε τα νέα στους καλούς του φίλους.

”Το όνειρό του να γίνει μοναχός και η διαδρομή από Σινά μέχρι Άγιο Όρος”

“Ο Αριστείδης είναι ένα υπέροχος άνθρωπος, Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με πίστη στην θρησκεία. Από παιδί ήταν κοντά στο Θεό και την εκκλησία. Μεγαλώνοντας ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Αργότερα υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις. Ο.Υ.Κας. Βατράχι. Έκανε και εκεί φίλους, γιατί όλοι μέσα του έβλεπαν την πραότητα και την καλοσύνη. Και ένα φως, στην αύρα του…. Μην σας ξεγελούν τα γένια και η ταλαιπωρία του. Τον λέγαμε Άδωνι, εξ αιτίας της εμφάνισης του. Όμορφο παιδί. Όσο ωραίος ήταν μέσα του, ήταν και έξω…” μας λένε οι φίλοι του, περιγράφοντας τον με τα καλύτερα λόγια.

“Το  όνειρο του είναι να γίνει μοναχός. Έχει προσπαθήσει και άλλες φορές. Η πίστη του τον οδήγησε μέχρι το όρος Σινά, το θεοβάδιστο όπως αποκαλείται όρος όπου κατά τη Βιβλική αφήγηση ο Μωησής, παρέλαβε τις 10 εντολές. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ο Αριστείδης επισκέφθηκε ξανά το Άγιο Όρος, με σκοπό να δοκιμαστεί και να γίνει μοναχός. Όμως δεν τα κατάφερε. Τώρα ξανά, οδηγείται στο όνειρο του και ελπίζουμε να είναι καλά και να τα καταφέρει…” λένε οι φίλοι του.

Κλείνουμε το άρθρο με την ευχή, ο Αριστείδης να φτάσει στον στόχο του και γρήγορα να υπάρξουν νέα του, από ανθρώπους που τον έχουν συναντήσει κάπου στη μοναχική διαδρομή του.

Πηγή: Lamianow.gr

Back to top button