breaking newsΕλλάδα

Γελάνε με την ανύπαρκτη διπλωματία μας τα τουρκικά ΜΜΕ -«Οι ανίκανοι Έλληνες γύρισαν με άδεια χέρια»

 

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν άφησαν ασχολίαστο το «Βατερλό» της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, η οποία απέτυχε να αποσπάσει όχι μόνο κυρώσεις ή εμπάργκο αλλά και οτιδήποτε θετικό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρουν χαρακτηριστικά τη φράση στα συμπεράσματα του Συμβουλίου με την οποία η ΕΕ δηλώνει πως θέλει να ανοίξει διάλογο με την Τουρκία ως απόδειξη της απόλυτης αποτυχίας της ελληνικής πλευράς.!

Yeni Safak: Το αίτημα της Ελλάδας δεν ικανοποιήθηκε

Με τίτλο «Το αίτημα της Ελλάδας δεν ικανοποιήθηκε» η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει ότι η Ελλάδα επέστρεψε από την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. με «άδεια χέρια».

Αναφερόμενη στην μη επιβολή περαιτέρω κυρώσεων, αλλά την επέκταση των μέτρων σε αξιωματούχους του ΤΡΑΟ, η εφημερίδα τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλησε να δώσει μια ευκαιρία στον διάλογο με την Τουρκία.

Milliyet: Ευκαιρία για τις σχέσεις με την Ευρώπη – Ανίκανη η Αθήνα

Η εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη μνεία στην «επιθετική» στάση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και αυτή της Άγκελας Μέρκελ που επεσήμανε ότι οι τυχόν κυρώσεις δεν θα πρέπει να προκαλέσουν ρήξη των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας.

«Ανίκανη να πάρει αυτό που ήθελε, η Αθήνα εξέφρασε τη δυσφορία της» σημειώνει χαρακτηριστικά για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για αναγνώριση, εκ μέρους των Βρυξελλών, της τουρκικής κίνησης για απόσυρση του Oruc Reis από την περιοχή.

Hurriyet: Όχι κυρώσεις στην Σύνοδο Κορυφής

Δεν είδαν το αίτημά τους για κυρώσεις να υλοποιείται, Ελλάδα, Κύπρος και Γαλλία, αναφέρει η σημερινή Χουριέτ.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειωθούν οι εντάσεις ώστε να επαναρχίσουν οι διερευνητικές επαφές Αθήνας – Άγκυρας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι παραμένει στο τραπέζι η θετική ατζέντα της Ε.Ε., σε περίπτωση που η Τουρκία αποδείξει ότι είναι έτοιμη να επιλύσει τις όποιες διαφορές βάσει διαλόγου και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

 

 

crashonline.

Back to top button