breaking newsΔιεθνή

”θέλετε να ζήσουμε ελεύθεροι ή σκλάβοι”;-Van Morrison και Eric Clapton έβγαλαν τραγούδι κατά του lockdown

 

Van Morrison και Eric Clapton βγάζουν ένα τραγούδι κατά του lockdownΟι δυο μύθοι της δεκαετίας του 1960 δεσμεύονται στη μάχη για να βοηθήσουν τους μουσικούς θύματα των υγειονομικών απαγορεύσεων. Κι επωφελούμενοι από το γεγονός ασκούν κριτική και στην κυβέρνηση του Boris Johnson.

Το « Stand and Deliver »,που βγήκε την Παρασκευή γράφτηκε από τον Morrison κι ερμηνεύθηκε από τον Clapton. Τα κέρδη θα πάνε στην καμπάνια Save Live Music του Morrison για όσους εργάζονται στη μουσική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Ο Morrison δήλωσε στο Variety. «θα εργαζόμαστε σκληρά κάθε μέρα για ν΄ασκήσουμε πίεση για την επιστροφή της live μουσικής και να σώσουμε τη βιομηχανία μας.”

Ο Morrison προηγουμένως δημοσίευσε ένα trio τραγουδιών anti-lockdown το Σεπτέμβρη κι Οκτώβρη για να υποστηρίξει την καμπάνια: «Born To Be Free», «As I Walked Out» και «No More Lockdown».

Στο “No More Lockdown”, ο Βόρειο-ιρλανδός σταρ λέει ότι τα lockdown “υποδουλώνουν” τους ανθρώπους και κατηγορεί τους επιστήμονες ότι “δημιουργούν σκοτεινά γεγονότα”.

Επίσης είχε λανσάρει μια διαμαρτυρία του Change.org εξορκίζοντας τους υπεύθυνους της χώρας του να θέσουν τέλος στα lockdown για να βοηθήσουν να σταματήσει η μετάδοση του ιού.

Στο « Stand and Deliver », οι Morrison,Clapton προτρέπουν τους ακροατές να αφήσουν πίσω τ’ αφήγημα που τους είπαν, με στίχους όπως:

« Stand and Deliver: //Toυς αφήσαμε να μας φοβίσουν//Stand and Deliver // αλλά ούτε μια λέξη από αυτές που ακούσατε δεν είναι αλήθεια //αλλά αν εσύ δεν μπορείς τίποτα να πεις// δεν μπορείς τίποτα να κάνεις //Θέλετε να ζήσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι ή θέλετε να είμαστε σκλάβοι; Θέλετε να φέρετε αυτές τις αλυσίδες μέχρι τα φέρετρά σας; […] Δεν θέλω να είμαι ούτε ένας φτωχός ούτε ένας πρίγκιπας. Θέλω μόνο να κάνω τη δουλειά μου. Δηλαδή να παίζω μπλουζ για τους φίλους μου.

Magna Carta, Bill of Rights / The Constitution, τι αξία έχει; / Ξέρετε ότι θα μας συνθλίψουν, αχ / Μέχρι να πονάει πραγματικά /Ανήκουμε σ΄ένα έθνος κυρίαρχο ή σ΄ένα αστυνομικό Κράτος; Καλύτερα να έχετε το νου σας, άτομα / Πριν να είναι πολύ αργά.»

Το τραγούδι τελειώνει με τον Clapton,να τραγουδάει «ο Dick Turpin φορούσε επίσης μάσκα», αναφερόμενος στον περιβόητο ληστή του 18ου αιώνα που φορούσε μάσκα για να κρύψει την ταυτότητά του ενώ διέπραττε εγκλήματα.

«Πρέπει να σηκωθούμε και να (ανα)μετρηθούμε γιατί πρέπει να βρούμε μια διέξοδο από αυτό το χάος», δήλωσε ο Clapton

dimpenews.com

Back to top button