breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κατηγορήθηκε η Pfizer από τη Νιγηρία, για φερόμενη διεξαγωγή παράνομων δοκιμών σε παιδιά που τα σκότωσε ή τα έκανε ανάπηρα.

Τρίτος Κόσμος θα γίνουμε;

Η Pfizer κατηγορήθηκε από τη Νιγηρία, για φερόμενη διεξαγωγή παράνομων δοκιμών σε παιδιά ενός φαρμάκου κατά της μηνιγγίτιδας που τα σκότωσε ή τα έκανε ανάπηρα. Διεκδίκησε 7 δις δολάρια αποζημίωση.

Σε αυτούς που δίνουν γη και ύδωρ στην αμερικάνικη φαρμακοβιομηχανία Pfizer…Mήπως ξέχασαν να μας πουν πως πρώτη η Pfizer σκοτώνει και μάλιστα παιδιά αν αληθεύουν όσα καταγγέλει η Νιγηρία; Μήπως αυτός είναι ο λόγος καθώς έχει βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο για τον Τρίτο κόσμο που δεν ζητά έγκριση εμβολίου για κάτω των 18 και δεν έκανε καθόλου κλινικές δοκιμές σε παιδιά;Γι αυτό άφησαν απ΄έξω την Αφρική επειδή εκεί είναι σεσημασμένοι; Αφρικανοποίηση;;;; Άρθρο της theguardian 5 Ιουνίου 2007 είναι αποκαλυπτικό όσο και καταπέλτης.. Τρίτος Κόσμος ….Παράνομες δοκιμές σε παιδιά φάρμακο της εταιρίας που σκότωσε παιδιά κι άλλα τ΄άφησε ανάπηρα καταγγέλει η κυβέρνηση της Νιγηρίας..

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας μήνυσε την μεγαλύτερη παρασκευάστρια εταιρία φαρμάκων στον κόσμο, την Pfizer, για φερόμενη διεξαγωγή παράνομων δοκιμών ενός φαρμάκου κατά της μηνιγγίτιδας που σκότωσε ή έκανε ανάπηρα παιδιά.

Η Νιγηρία ζήτησε αποζημίωση ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική εταιρεία για τις οικογένειες παιδιών που ισχυρίζεται ότι πέθαναν ή υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες όταν το αντιβιοτικό Trovan χορηγήθηκε στη βόρεια Πολιτεία του Κάνο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μηνιγγίτιδας το 1996. Η κρατική κυβέρνηση του Κάνο έχει υποβάλει και εκκρεμούν ποινικές υποθέσεις εναντίον της Pfizer.

Οι αρχές της Νιγηρίας λένε ότι 200 ​​παιδιά συμμετείχαν στο πείραμα Trovan χωρίς την έγκριση των τοπικών ρυθμιστικών αρχών. Ισχυρίζονται ότι 11 πέθαναν ως αποτέλεσμα της θεραπείας και άλλα εμφάνισαν καταστάσεις όπως εγκεφαλική βλάβη και παράλυση.

Το Trovan εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το 1997 για χρήση από ενήλικες αλλά όχι από παιδιά. Δύο χρόνια αργότερα, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποίησε ότι το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ και έκτοτε έχει διακοπεί.(δηλ. η ίδια επιτροπή που το ενέκρινε η ίδια το κατηγόρησε και ζήτησε απόσυρσή του)

Σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στην Αμπούτζα, η κυβέρνηση κατηγορεί την Pfizer για διεξαγωγή παράνομων δοκιμών σε παιδιά.

«Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι ο εναγόμενος δεν έλαβε ποτέ έγκριση από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς οργανισμούς … ούτε ο εναγόμενος ζήτησε ή έλαβε έγκριση για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε κλινικής δοκιμής οποιαδήποτε στιγμή πριν από την παράνομη συμπεριφορά τους», ανέφερε.

Ένας εκπρόσωπος της Pfizer στη Νέα Υόρκη, Μπράιαντ Χάσκινς, δήλωσε ότι το φάρμακο χορηγήθηκε σύμφωνα με τη νιγηριανή νομοθεσία.

«Αυτοί οι ισχυρισμοί εναντίον της Pfizer, οι οποίοι δεν είναι νέοι, είναι εξαιρετικά φλεγμονώδεις και δεν βασίζονται σε όλα τα γεγονότα. Συνεχίζουμε να ισχυριζόμαστε, με τους ισχυρότερους όρους, ότι η κυβέρνηση της Νιγηρίας ενημερώθηκε πλήρως πριν από την κλινική δοκιμή, ότι η δοκιμή διεξήχθη κατάλληλα, ηθικά και έχοντας κατά νου τα συμφέροντα των ασθενών · και ότι βοήθησε στη διάσωση ζωών », είπε.

Η Pfizer είπε προηγουμένως ότι έλαβε «προφορική συγκατάθεση» από τους γονείς των παιδιών που έχουν προσβληθεί και ότι τα φάρμακα χορηγήθηκαν με τρόπο «υγιές από ιατρική, επιστημονική, κανονιστική και ηθική άποψη».

Πριν από δύο χρόνια ( δηλ. το 2005), αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε αγωγή από πολλές οικογένειες της Νιγηρίας που ισχυρίζονται ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί επαρκώς ότι τα παιδιά τους θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το αντιβιοτικό.

Μια αστική και ποινική αγωγή από την κρατική κυβέρνηση του Κάνο εναντίον της Pfizer αναβλήθηκε χθες μέχρι τον επόμενο μήνα. Ζητά αποζημίωση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας διεκδικεί αποζημίωση για το κόστος θεραπείας των θυμάτων του τεστ φαρμάκων και των οικογενειών τους. Ζητά επίσης 450 εκατομμύρια δολάρια για αυτή την υποψία για δυτικά φάρμακα που δημιουργήθηκε από την υπόθεση.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας λένε ότι η διαμάχη του Pfizer ευθύνεται εν μέρει για πολλές οικογένειες στη βόρεια Νιγηρία που αρνούνται να επιτρέψουν στα παιδιά τους να εμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας. Αυτό με τη σειρά του κατηγορήθηκε για ένα ξέσπασμα που εξαπλώθηκε σε περιοχές της Αφρικής. Οι αρχές του Kano αρνήθηκαν επίσης να διανείμουν το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας.theguardian 5 Ιουνίου 2007.

H Pfizer αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των δόσεων εμβολίου που σκοπεύει να διανείμει το 2020 από 100 εκατομμύρια σε 50 εκατομμύρια λόγω προβλημάτων με ορισμένες παραγγελίες προμηθευτών στην αλυσίδα εφοδιασμού για το εμβόλιο Covid-19: WSJ

Ο στόχος για το 2020 μειώθηκε από 100 εκατομμύρια δόσεις σε 50 εκατομμύρια δόσεις ..

dimpenews.com

 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Back to top button