breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κορωνοϊός: Η Σουηδία χωρίς lockdown έχει 205 θανάτους τις τελευταίες 6 μέρες – Η Ελλάδα 332

 

Η Σουηδία που έχει κατακριθεί από τα ελληνική ΜΜΕ για την στρατηγική που ακολουθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έχει τις τελευταίες έξι ημέρες 205 θανάτους από τον κορωνοϊό (από τις 23 Δεκεμβρίου). 

Την ίδια ώρα η Ελλάδα, που έχει ένα από τα πιο αυστηρά lockdown, έχει στο ίδιο διάστημα 332 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό.

Η Σουηδία κατέγραψε αυτές τις 6 μέρες 32.485 κρούσματα κορωνοϊού.

Η Υπηρεσία Υγείας της Σουηδίας διευκρινίζει ότι τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου των Χριστουγέννων είναι λιγότερο αξιόπιστα από ό,τι συνήθως λόγω του μικρότερου αριθμού διαγνωστικών τεστ. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Ελλάδα.

Η Σουηδία έχει μία διαφορετική στρατηγική από τις περισσότερες χώρες σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς έχει αποφασίσει να μην επιβάλλει κάποιου είδους lockdown για την ανάσχεση της, αλλά να στηριχθεί στην οικειοθελή συμμόρφωση των πολιτών της στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Φυσικά υπάρχουν αυστηρές συστάσεις και τήρηση της υγιεινής, δηλαδή καθαριότητα κτλ, ενώ το ιατρικό προσωπικό υποχρεούται να φοράει μάσκα.

Στα μέσα Νοεμβρίου η Σουηδία πήρε ένα νέο μέτρο (με τα ελληνικά μέσα πάλι να κάνουν λόγο για «ομολογία αποτυχίας»). Ποιο ήταν αυτό; Συστήνει μάσκα στα Μέσα Μαζική Μεταφοράς τις ώρες αιχμής και έβαλε όριο στα τέσσερα άτομα ανά τραπέζι στα εστιατόρια, ενώ μπήκαν όρια και στα άτομα που θα υπάρχουν στα γυμναστήρια και στα καταστήματα.

Την ώρα που στην Ελλάδα απαγορεύουν μέχρι και τα κάλαντα και οι «ειδικοί» απαιτούν από τους πολίτες να ξεχάσουν τι σημαίνει ζωή, κλείνοντας τα καταστήματα, τα σχολεία, επιβάλλοντας απαγορεύσεις κυκλοφορίας και άλλα πολύ σκληρά μέτρα.

 

 

 

Pronews
Back to top button