breaking newsΔιεθνή

Κορωνοϊός: «Όχι» στο εμβόλιο λέει το 55% του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Υόρκη

Αν και οι πυροσβέστες συγκαταλέγονται στις πρώτες ομάδες που θα εμβολιαστούν, η πλειοψηφία του Πυροσβεστικού Σώματος στο «Μεγάλο Μήλο» αρνείται να κάνει το εμβόλιο – Αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα και φοβούνται για παρενέργειες

Την πλάτη τους στο εμβόλιοκατά της νόσου Covid- 19 γυρίζουν τα περισσότερα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Υόρκη με το 55% να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CBS, οι πυροσβέστες συγκαταλέγονται στις πρώτες ομάδες που θα εμβολιαστούν αμέσως μετά τους υγειονομικούς. Ωστόσο, η πλειοψηφία του Πυροσβεστικού Σώματος στην «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» αρνείται να το κάνει.

Στην έρευνα συμμετείχε το ένα τέταρτο του Πυροσβεστικού Σώματος της Νέας Υόρκης με το 55% να λέει ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί και το 45% να είναι πρόθυμο να εμβολιαστεί.

Το Πυροσβεστικό Σώμα στη Νέα Υόρκη υποστήριξε ότι απαιτείται περισσότερη εκπαίδευση σχετικά με το εμβόλιο για να ενθαρρυνθούν περισσότερα μέλη να το κάνουν κι ότι θέλει να είναι ενήμερο εκ των προτέρων το σχέδιο εμβολιασμού.

Στις 15 Δεκεμβρίου οι πρώτες 170 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου στη Νέα Υόρκη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών «Uniformed Firefighters Association», ‘Αντριου Άνσμπρο, δήλωσε ότι ο ίδιος θα κάνει το εμβόλιο, αλλά ορισμένοι πυροσβέστες πιστεύουν ότι θα πρέπει πρώτα να εμβολιαστούν οι ευάλωτες ομάδες ή ότι δεν το έχουν ανάγκη επειδή έχουν αναπτύξει αντισώματα.

Για τον Άντονι Αλμότζιρα, αντιπρόεδρο της ένωσης πυροσβεστών «Uniformed EMS Officers Union Local 3621», τα περισσότερα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος θα κάνουν το εμβόλιο.

«Η απροθυμία όσων δεν θέλουν να το κάνουν έγκειται στον βαθμό αποτελεσματικότητας του εμβολίου όπως επίσης κι αν θα έχει παρενέργειες», πρόσθεσε.

 

protothema.

 

Back to top button