breaking newsΔιεθνή

Μια ακόμη σύμπτωση: Eκρηξη σημειώθηκε στο β΄ μεγαλύτερο παγκοσμίως εργοστάσιο παραγωγής Υδροξυχλωροκίνης

 

Μια ακόμη σύμπτωση καθώς ξεκινάει η παγκόσμια καμπάνια μαζικού εμβολιασμού σημειώθηκε τεράστια έκρηξη στο δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο εργοστάσιο παραγωγής Υδροξυχλωροκίνη hydroxychloroquine (Nivaquine) στην Taiwan.

Eίναι ύποπτο το timing καθώς η Υδροξυχλωροκίνη ή χλωροκίνη είναι το μέσο που χρησιμοποιεί ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Didier Raoult Διευθυντή στο institut Hospitalo-Universitaire, l’IHU Méditerranée infection προς αντιμετώπιση τoυ covid19 με επιτυχία μέθοδος θεραπείας που ωστόσο επειδή αντιστρατεύεται τη λογική εμβολιασμού που ο Καθηγητής Didier Raoult από την α΄στιγμή έχει απορρίψει λόγω των πολλαπλών μεταλλάξεών του ιού δέχεται έναν ανίερο πόλεμο με μηνύσεις, δικαστήρια, ανακρίσεις, εξετάσεις σε κοινοβουλευτικές επιτροπές κλπ.

Τελευταία μηνύθηκε από τον Εθνικό Ιατρικό Σύλλογο Γαλλίας και πρόσφατα τον αντιμήνυσε με τη σειρά του. Η επιστημονική διαμάχη είναι στο ζενίθ και ο ανταγωνισμός των φαρμακοβιομηχανιών επίσης..

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο φαρμακευτικό εργοστάσιο στην Taoyuan City και προκάλεσε το σοβαρότατο τραυματισμό 2 ατόμων στις αρχές του απογεύματος της 20ης Δεκεμβρίου.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή και μαζική που ακούστηκε ως την περιοχή του Tamsui στη New Taipei City καθώς δήλωσαν αυτήκοοι μάρτυρες. Άμεσα μετά την έκρηξη μια στήλη μαύρου καπνού υψώθηκε από το εργοστάσιο της SCI Pharmtech.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν βρήκαν 2 τραυματίες μεταξύ αυτών κι έναν 30χρονο ξένο εργάτη που υπέστη εγκαύματα 3ου βαθμού 80% – 90% στο σώμα του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.Σύμφωνα με κάποιες αναφορές ο βαριά τραυματισμένος κατέληξε.

Αν και το εργοστάσιο βρίσκεται πλησίον του διεθνούς αεροδρομίου Taipei Taoyuan, η λειτουργία του αεροδρομίου δεν επηρεάστηκε σύμφωνα με τα μέσα United Daily News και ET Today.

Η πυροσβεστική της πόλης Taoyuan έστειλε 76 άτομα και 28 οχήματα όπως και 2 ασθενοφόρα στον τόπο της πυρκαγιάς. Διαξάγεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης.

dimpenews.com

Back to top button