breaking newsΕλλάδα

Ο Δημήτρης Βίτσας θέλει να κάνει «μέτοχο» την Άγκυρα στην ΑΟΖ μας!

Με ασυναρτησίες και αριστερή εγκεφαλική θολούρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στον «σουλτάνο»

«Σημαιοφόρος» της σχολής του συμβιβασμού με την Τουρκία στο ζήτημα του καθορισμού των χωρικών υδάτων αποδεικνύεται ο πρώην αν. υπουργός Άμυνας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Μέσα από μια αλληλουχία ασυνάρτητων σκέψεων, οι οποίες αποκαλύπτουν όλη τη θολούρα που είναι εγκατεστημένη στο κεφάλι αυτής της κρατικοδίαιτης Αριστεράς, ο Δ. Βίτσας εξηγεί ότι πρότυπό του αποτελεί ο -εξαιρετικά προβληματικός και εθνικά επιζήμιος- «συμβιβασμός» που… πέτυχε η κυβέρνηση με την υποδόρεια ανταγωνιστική Ιταλία, με τον οποίο αναγνωρίζεται μειωμένη επήρεια σε ελληνικά νησιά αλλά και δικαιώματα σε τρίτους σε ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη, καθιστώντας στα καλά καθούμενα «μέτοχο» της ελληνικής ΑΟΖ την Ιταλία και συνδιαχειρίστριά της τη γερμανοκρατούμενη Ε.Ε.

Πάλι καλά, βέβαια, που λίγο πριν σηκωθούν και οι πέτρες διευκρίνισε ότι δεν μιλά για ζητήματα κυριαρχίας, φροντίζοντας να προσθέσει την αντίθεσή του στην απαίτηση της Αγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

«Η Αριστερά είναι ταυτισμένη με δύο πράγματα: οι διεθνείς διενέξεις να λύνονται με ειρηνικό τρόπο, προς όφελος και των δύο μερών, και, δεύτερον -καλούμε και τη Ν.Δ. να το αποδεχτεί-, αντικειμενικά σε διεθνές επίπεδο ενυπάρχει ο συμβιβασμός» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Alpha 98,9.

«Δεν μιλάω για νησιά, βραχονησίδες και κυριαρχικά δικαιώματα. Για παράδειγμα, μια χαρά συμβιβαστήκαμε με την Ιταλία για τα χωρικά ύδατα, για την επήρεια των Στροφάδων και των τριών νησιών πάνω από την Κέρκυρα» είπε, αντικρούοντας τον εαυτό του.
Σχετικά με το Καστελόριζο, δήλωσε αμφίσημα και μάλλον ανησυχητικά: «Έχει 100% επήρεια; Έχει 0%; Το άκουσα κι αυτό. Δεν το βάζουν Τούρκοι, το βάζουν Ελληνες. Είναι θέμα συζήτησης και εκατέρωθεν συμβιβασμών. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τα διεθνή ύδατα που είναι ανάμεσά μας και μπορούν να λυθούν».

dimokratianews
Back to top button