breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ο Σόρος, ο Γκέιτς και το Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δικαιοσύνης (ΕΚΔ), ο Διδάκτωρ Νομικής Grégor Puppinck, σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Σύγχρονες Αξίες (Valeurs Actuelles), καταγγέλλει τη διάβρωση του Συμβουλίου της Ευρώπης από την ιδιωτική χρηματοδότηση. 

Ακολουθεί η συνέντευξη.

*******************************************

– Περιοδικό Σύγχρονες Αξίες: Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Soros στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), τώρα καταδεικνύεται ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης από το οποίο εξαρτάται το ΕΔΑΔ χρηματοδοτήθηκε από την Open Society και τη Microsoft.

– Grégor Puppinck: Πράγματι, διαβάζοντας τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, φαίνεται ότι η Open Society του George Soros και η Microsoft του Bill Gates είναι οι δύο μεγαλύτεροι ιδιωτικοί δωρητές του οργανισμού.

Αυτοί οι δύο οργανισμοί έδωσαν αντίστοιχα στο Συμβούλιο της Ευρώπης σχεδόν 1.400.000 ευρώ μεταξύ 2004 και 2013 και περίπου 690.000 ευρώ μεταξύ 2006 και 2014. Η “Ανοιχτή Κοινωνία” (Open Society) στηρίζει επίσης πρωτοβουλίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, ιδίως του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τεχνών και Πολιτισμού Ρομά. Από το 2015, δεν υπάρχει ίχνος αυτής της άμεσης χρηματοδότησης, ωστόσο το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο για τη λήψη τέτοιων εθελοντικών εισφορών εκτός προϋπολογισμού.

Αυτές οι χρηματοδοτήσεις εγείρουν ωστόσο ερωτήματα και προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια διακυβερνητική πολιτική οργάνωση διαβρώνεται από ιδιωτική χρηματοδότηση. Ένα μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης προσέγγισε την Επιτροπή Υπουργών με στόχο να διερευνήσει περισσότερο αυτό το ζήτημα, για να ζητήσει από τους 48 πρεσβευτές που την απαρτίζουν την δημοσιοποίηση όλων των έγγραφων που σχετίζονται με αυτήν τη χρηματοδότηση.

Σ.Α.: Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, μπορούμε να μιλάμε για χρηματοδότηση όλων των μεγάλων διεθνών οργανισμών από μερικές μεγάλες ΜΚΟ και ιδρύματα;

– G.P.: Είναι αλήθεια ότι το πρόβλημα προκύπτει όχι μόνο για το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που έλαβε 115.000 $ από την Open Society το 2017, και ακόμη περισσότερα για τον Π.Ο.Υ. και ακόμη και για τα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.

 Το Ίδρυμα Γκέιτς είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοδότης του Π.Ο.Υ. μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, με εκταμίευση 530 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Το 80% του προϋπολογισμού του Π.Ο.Υ. βασίζεται σε εθελοντικές συνεισφορές, δηλαδή στο δωρεές από ιδρύματα και κυβερνήσεις.

Αυτή η μέθοδος χρηματοδότησης υποσκάπτει προφανώς την πολιτική ανεξαρτησία αυτών των οργανώσεων που είναι στο στόχαστρο όσων θέλουν να ασκήσουν παγκόσμια πολιτική επιρροή, καθώς έχουν σημαντική δύναμη αλλά και οικονομικούς πόρους για να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους.

Αυτές οι οργανώσεις είναι επομένως ευάλωτες στους «δισεκατομμυριούχους φιλάνθρωπους» που ασκούν έτσι παγκόσμια πολιτική επιρροή. Τέτοιου είδους επιρροή μπορεί να ασκηθεί, θα έχετε παρατηρήσει, χωρίς καμία προσφυγή σε δημοκρατικούς μηχανισμούς και ελέγχους. Για να διατηρηθεί ή να αποκατασταθεί η ανεξαρτησία αυτών των μεγάλων διεθνών οργανισμών, είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να εξεταστούν και να αποσαφηνιστούν οι μέθοδοι χρηματοδότησής τους.

Σ.Α.: Μπορούμε να μιλήσουμε για ένα φαινόμενο εισοδισμού ορισμένων μεγάλων ΜΚΟ σε διεθνείς οργανισμούς;

– G.P.: Παρατηρούμε ένα φαινόμενο όχι μόνο εισοδισμού, αλλά και συμπαιγνίας που γίνεται αντιληπτό όταν εξετάζουμε την οικονομική δύναμη αυτών των ΜΚΟ:

να θυμάστε ότι η Open Society διέθεσε το μη ευτελές πόσό των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην πολιτική από το 1984. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στη συγκεκριμένη οργάνωση. Αφορά επίσης άλλα μεγάλα ιδιωτικά ιδρύματα, όπως τα Gates, Ford ή Oak. Αυτό έχει αποδειχθεί επακριβώς στο πρόσφατο βιβλίο του Gaétan Cliquennois σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Cambridge, 2020).

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjørn Jagland αναφερόταν στον George Soros ως έναν «καλό φίλο», ενώ ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Nils Muižnieks ήταν Διευθυντής Προγραμμάτων της «Ανοικτής Κοινωνίας» μέχρι που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 2012. Το 2009, εξήγησε ότι η Open Society ήθελε να δημιουργήσει έναν νέο άνθρωπο -΄τον homo sorosensus [από το “Soros”] – τον “άνθρωπο της ανοιχτής κοινωνίας” .

Τα πλοκάμια αυτού του δικτύου εμφανίζονται τώρα με τρόπο δημόσιο και απροκάλυπτο. Πολλοί ηγέτες δεν κρύβουν την οικειότητά τους με τους κυρίους Σόρος, πατέρα και υιό. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα με τον Jean-Claude Juncker, πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή με την Michelle Bachelet, Ύπατο Αρμοστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών από το 2018, η οποία φωτογραφήθηκε μαζί τους όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της.

– Σ.Α.: Τι γίνεται η έκθεσή σας σχετικά με την επιρροή των ΜΚΟ του Soros στο ΕΔΑΔ;

– G.P.: Αυτή η έκθεση (διαθέσιμη εδώ), η οποία ουδέποτε αμφισβητήθηκε ουσιαστικά, είχε τεράστιο αντίκτυπο στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Αρκετές κυβερνήσεις και πολλοί πολιτικοί έχουν ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Ρωσία και τη Βουλγαρία. Έχω την αίσθηση ότι η κοινή γνώμη είναι πλέον ενημερωμένη κι ευαισθητοποιημένη

 Αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, από τους 100 μόνιμους δικαστές του Δικαστηρίου, οι 22 προέρχονται από επτά ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται γύρω από το ίδιο Δικαστήριο και ότι οι 18 από αυτούς έχουν ήδη συμμετάσχει σε υποθέσεις όπου εμπλέκονται οι “δικές τους” ΜΚΟ, και τούτο κατά παράβαση των στοιχειωδών κανόνων δικαστικής ηθικής. Μεταξύ αυτών των επτά ΜΚΟ, το δίκτυο της Open Society ξεχωρίζει για τον αριθμό των δικαστών που συνδέονται με αυτό (12) και για το γεγονός ότι χρηματοδοτεί τους άλλους έξι οργανισμούς που αναφέρονται στην έκθεση.

Ωστόσο, αυτή η έκθεση συνάντησε την άβολη σιωπή των θεσμών. Το ΕΔΑΔ ενημέρωσε την εφημερίδα Le Monde για την απόφασή του να μην απαντήσει στα όσα εκθέτω.

Στη συνέχεια, τρεις βουλευτές του Συμβουλίου της Ευρώπης παρέπεμψαν το ζήτημα στην Επιτροπή Υπουργών, κάνοντας λόγο για το «συστημικό πρόβλημα της σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ ΜΚΟ και δικαστών του Δικαστηρίου» και αναζητώντας τα υποτιθέμενα μέσα που θα εφαρμοστούν για την «αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι 48 πρεσβευτές φαίνεται να μην καταφέρνουν να συμφωνήσουν σε μια κοινή απάντηση, καθώς έχουν εξαντλήσει την προθεσμία των τριών μηνών που προβλέπεται για αυτήν τη διαδικασία. Έχουν την υποχρέωση να απαντήσουν γραπτώς, έστω δηλώνοντας την έλλειψη απάντησής τους.

– Σ.Α.: Τι γίνεται με τις αρχές των Βρυξελλών που επίσης κλήθηκαν να απαντήσουν;

– G.P.: Πολλοί βουλευτές από διάφορα πολιτικά κόμματα ήθελαν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα, αλλά η υγειονομική κρίση άλλαξε το πρόγραμμα. Αρκετοί βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ωστόσο, απηύθυναν και αυτοί κοινοβουλευτικές ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε με τη φωνή ενός αντιπροέδρου της, της Věra Jourová: “Η Επιτροπή δεν έχει αμφιβολίες για την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”. Κάντε μια βόλτα, δεν θα δείτε τίποτα! Εκτός ίσως από μερικές φωτογραφίες που μας βοηθούν να κατανοήσουμε το πλαίσιο, στο οποίο εμφανίζονται αυτές οι απαντήσεις.

Σε μία από αυτές βλέπουμε την Επίτροπο Jourová με τον ουγγρικής καταγωγής φιλάνθρωπο να δηλώνει ότι “Οι αξίες της Open Society βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης της ΕΕ”.

Σε μια άλλη φωτογραφία, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Johannes Hahn – που έδωσε κι αυτός μιαν άλλη απάντηση – ποζάρει επίσης με τον George Soros, λέγοντας “είναι πάντα καλό να συναντούμε τον George Soros για να συζητούμε τις κοινές μας προσπάθειες για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των ανοιχτών κοινωνιών στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη”.

Αυτές οι φωτογραφίες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, αλλά δεν πρέπει να μας παραξενεύουν καθόλου, αφού από το 2014 έως το 2018 ο George Soros και οι εκπρόσωποί του είχαν τουλάχιστον 64 συναντήσεις με Επιτρόπους και ανώτερους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περισσότερο δηλαδή από ό,τι δικαιούνται να έχουν οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών. 

Όλα αυτά τα γεγονότα πρέπει να μας ανοίξουν τα μάτια για την τεράστια σημασία αυτών των δικτύων επιρροής και εξουσίας πάνω στους εθνικούς πολιτικούς θεσμούς.

Η έκθεση του ΕΚΔ για τις ΜΚΟ και την ΕΣΑΔ έσκασε σαν βόμβα, αποκάλυψε και απέδειξε την πραγματικότητα αυτής της συμπαιγνίας στο συγκεκριμένο πλαίσιο του ΕΔΑΔ, αλλά δεν είναι αρκετή. Ενώ οποιοδήποτε εθνικό δικαστήριο θα είχε αντιδράσει σθεναρά, επιβάλλοντας κυρώσεις στους εν λόγω δικαστές και διορθώνοντας το σύστημα, οι ευρωπαϊκές αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, ώσπου η λαϊκή προσοχή να στραφεί σε κάτι άλλο. Δεν υπάρχει καμία θέληση για ξεκαθάρισμα. Είναι τρομακτικό.

– Σ.Α.: Πώς εξηγείτε αυτήν την παντελή έλλειψη προβληματισμού;

– G.P.: Οι δεσμοί μεταξύ διεθνών οργανισμών και μεγάλων ΜΚΟ και ιδρυμάτων είναι πολύ βαθιοί και στενοί. Πρόκειται για το ίδιο σύστημα εξουσίας: είναι συνυφασμένοι οικονομικά, ιδεολογικά, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά αυτή η συμβιωτική σχέση παραμορφώνεται και διαστρεβλώνεται από την παρέμβαση των δισεκατομμυριούχων φιλάνθρωπων που έχουν πολιτικούς, οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς σκοπούς. Το σύστημα εκφυλίζεται από αυτήν την «ιδιωτικοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σ.Α.: Δεχτήκατε απειλές ή αντίποινα μετά τις αποκαλύψεις σας σχετικά με την επιρροή του Soros στην ΕΣΔΑ;

– G.P.: Όχι αμέσως, εκτός από ένα άρθρο στο Le Monde. Ωστόσο, τώρα τελευταία γινόμαστε τακτικά στόχοι επιθέσεων στα ΜΜΕ. Η τελευταία, και πιο σημαντική στήθηκε από την οργάνωση των μελών του “Soros Galaxy Open”, με την υποστήριξη των λόμπι υπέρ των αμβλώσεων. Αυτή η οργάνωση δημοσίευσε μια ψευδο-έρευνα κατά του ΕΚΔ πριν από λίγες εβδομάδες, η οποία αναφέρθηκε ταυτόχρονα σε περίπου 50 εφημερίδες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των περιοδικών Time Magazine και EuroNews.

Η Open Society κινητοποίησε το «Tracking the Backlash», το ανεπίσημο δίκτυο μαχητικών δημοσιογράφων που δημιουργήθηκε από τον Σόρος για να «εντοπίζει την [συντηρητική] αντίδραση». Κατ’ αυτούς, πρόκειται για την καταστροφή της ψηφιακής φήμης των πολιτικών αντιπάλων τους.

Σύμφωνα με όλα αυτά τα άρθρα, το ΕΚΔ και οι δικές μου αποκαλύψεις είναι μια μεγάλη απειλή. Χαρακτηρίζει τους νομικούς ως «σταυροφόρους» και ως «μυστικούς στρατούς», που «διείσδυσαν στους δημοκρατικούς μας θεσμούς», ως «μεταμφιεσμένοι λύκοι». Τα λόγια αυτής της οργάνωσης είναι προφανώς εξωφρενικά, όπως και το κάλεσμα που έκανε τον περασμένο Μάρτιο για να «καταργήσουμε την οικογένεια», αλλά δεν παύουν να δείχνουν την τεράστια δύναμη αυτών των δικτύων.

Μία τέτοιου είδους επίθεση επιβεβαιώνει την άμεση ανάγκη αντικειμενικής έκθεσης αυτών των δικτύων εξουσίας που αποτελούν το νέο παγκόσμιο και μεταδημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης.

 

Πηγή:valeursactuelles.com

Μετάφραση: Χριστίνα Κόμη

 

mandataapoekso.blogspot.

Back to top button