breaking newsκοινωνία

Σε έξαρση τα “κρούσματα” λογοκρισίας και αυθαιρεσίας στο YouTube!

Το YouTube προχώρησε εχθές στην κατάργηση του βίντεο με την ομιλία του Δρ Μπακντί στο Διεπιστημονικό Συνέδριο “Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας”, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου φέτος και είχε μεταδοθεί ζωντανά από… το ίδιο το YouTube!!!

Πανικός; Παραλογισμός; Διχασμός προσωπικότητας; Ας αφήσουμε τον ιστορικό (ή μάλλον τον… ψυχίατρο) του μέλλοντος να το κρίνει!

Όπως μας πληροφορεί στο mail που μας έστειλε, το βίντεο αυτό παραβιάζει τους “όρους της κοινότητας”, οι οποίοι απαγορεύουν οποιαδήποτε αμφισβήτηση των πολιτικών του Π.Ο.Υ. ή των τοπικών αρχών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Η απαγόρευση αυτή συνοδεύεται και από ποινή για το κανάλι Μαντάτα: για μία εβδομάδα δεν μπορούμε να ανεβάσουμε βίντεο ή να δημοσιεύσουμε ή να κάνουμε ζωντανή μετάδοση.

Φυσικά, όπως και τις προηγούμενες φορές* που είχαμε “κατέβασμα” βίντεο από το YouTube, έχουμε κάνει ένσταση, η οποία αναφέρει τα εξής:

“Το βίντεο δεν αντίκειται στις διακηρύξεις του ΠΟΥ, καθώς ο ίδιος ο ΓΓ του ΠΟΥ έχει κάνει σαφές ότι μόνο με το εμβόλιο δεν πρόκειται να λήξει η πανδημία. Δείτε για παράδειγμα εδώ: https://www.cnbc.com/2020/08/21/who-warns-a-coronavirus-vaccine-alone-will-not-end-pandemic.html.

Επίσης, το θέμα της αξιοπιστίας των PCR έχει θιχτεί από πολλούς επιστήμονες (πχ https://bpa-pathology.com/covid19-pcr-tests-are-scientifically-meaningless/) αλλά και από τους ίδιους τους NYTimes (https://www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html).

Τέλος, η ομιλία του Δρ Μπακντί έγινε στο πλαίσιο ενός διαδικτυακού συνεδρίου, με διεθνή συμμετοχή, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από το YouTube, χωρίς κανένα πρόβλημα. Πιστεύω ότι έχετε κάνει λάθος και παρακαλώ να επανεξετάσετε.”

* Προηγούμενες “περιπέτειές” μας στον κόσμο της φίμωσης του YouTube:

Και μια περίπτωση όπου η ένσταση έπιασε τόπο:
mandataapoekso.blogspot
Back to top button