breaking newsκοινωνία

Στην «νέα κανονικότητα» το να βγεις από το σπίτι σου είναι «προνόμιο»;

 

 

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση προκειμένου να «ξεφύγει» από την μαντάρα της διαχείρισης της πανδημίας που παρά τα παρατεταμένα lockdown συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα, δίνει έμφαση στο «σχέδιο εμβολιασμού» των Ελλήνων.

Η κυβερνητική μηχανή συνεχώς τονίζει ότι χρειάζεται οι Έλληνες να πεισθούν να κάνουν το εμβόλιο, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να επανέλθει σε αυτό που επικαλείται «νέα κανονικότητα».

Αντ’ αυτού όμως, αντί για έναν ωριμο, σαφή και αναλυτικό διάλογο περί του ζητουμένου, αυτό το οποίο συμβαίνει είναι μια πρωτοφανής προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών.

Τα επιδοτούμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ σε ένα σερί «ρεπορτάζ» και «αφιερωμάτων» προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι εάν δεν θέλουν να μετατραπεί η ζωή τους σε ένα ατελείωτο «Κωσταλέξι» πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Ο δε πρωθυπουργός έφτασε μέχρι σημείου να τους απειλεί ότι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν επειδή οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα τους δέχονται. Και μας είπε ότι «έτσι είναι η ζωή» γιατί… έτσι δουλεύει η «ελεύθερη αγορά». Παρά το ότι είναι οι αεροπορικές εταιρείες που εκτός του πλαισίου της «ελεύθερης αγοράς» χρηματοδοτούνται από τους φόρους τόσο αυτών που θα κάνουν το εμβόλιο όσο και αυτών που δεν θα το κάνουν.

Κάποιος θα πρέπει να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι αυτού του είδους οι τακτικές μάλλον αντίθετα αποτελέσματα έχουν στον στόχο τους.

 

Pronews

Back to top button