breaking newsΔιεθνή

Το Διοικητικό Δικαστήριο της Τουλούζης έκρινε παράνομο το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας στο νομό της Ariège στη ΝΔ Γαλλία!!!

 

Το Διοικητικό Δικαστήριο της Τουλούζης ανακοίνωσε την Πέμπτη 24 Γενάρη 2020 την μη νομιμότητα του διατάγματος της νομαρχίας της περιοχής Ariège που επέβαλε υποχρεωτική τη μάσκα στο σύνολο της νομαρχίας.  (Η Ariège είναι νομός της νοτιοδυτικής Γαλλίας και βρίσκεται στη διοικητική περιοχή Οξιτανία).

Αυτό είναι ένα σκληρό χτύπημα για τη νέα νομάρχη της Ariège.

Μόλις ανέλαβε εκπρόσωπος του κράτους στην περιφέρεια εν μέσω υγειονομικής κρίσης Sylvie Feucher εξέδωσε την επομένη της άφιξής της στις 15 Δεκέμβρη 2020 ένα διάταγμα επιβάλλοντας την μάσκα υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους όλης της περιφέρειάς της. Αλλά το διοικητικό δικαστήριο της Τουλούζης έρχεται ν’ ανακοινώσει την πέμπτη 24 Δεκέμβρη το έκνομο του διατάγματός της.

Για να δικαιολογήσει την απόφασή της παρατηρεί το διοικητικό δικαστήριο η αντιπρόσωπος του Κράτους βασίστηκε σε διάταγμα της 29/10/2020 που στο πλαίσιο του καθεστώτος έκτακτης υγειονομικής ανάγκης εξουσιοδοτεί το νομάρχη να κάνει την υγειονομική μάσκα υποχρεωτική «όταν οι τοπικές συνθήκες το απαιτούν ».

Ως εκ τούτου, είχε εκδώσει ένα διάταγμα που επέβαλε “έως τις 20 Ιανουαρίου 2021 την υποχρεωτική υγειονομική μάσκα σε όλους τους δημόσιους χώρους της περιφέρειας της σε άτομα ηλικίας 11 ετών και άνω και, στο μέτρο του δυνατού, για παιδιά από 6 έως 10 ετών, εκτός εάν ασκούν σωματική ή αθλητική δραστηριότητα ».

“Παραβίαση μιας θεμελιώδους ελευθερίας”

Παραβίαση σοβαρή και προδήλως παράνομη μιας θεμελιώδους ελευθερίας” ήτοι « την ελευθερία να πηγαινοέρχεσαι ( διακίνησης πολιτών κυκλοφορίας) και το δικαίωμα του καθένα στο σεβασμό της προσωπικής ελευθερίας  » αποφάνθηκε το δικαστήριο. Ο δικαστής είχε 48 ώρες για να αποφανθεί, και αυτός διατήρησε τον επείγοντα χαρακτήρα της υπόθεσης. Αφού ισχυρίστηκε ότι «τα μέτρα που περιορίζουν τις θεμελιώδεις ελευθερίες πρέπει να παραμείνουν η εξαίρεση», το διοικητικό δικαστήριο θεωρεί ότι «η αρμόδια αρχή δεν εξαιρείται από το να εξακριβώσει εάν αυτοί οι περιορισμοί δικαιολογούνται από τοπικές συνθήκες». Και πιστεύει ότι σε αυτήν την περίπτωση, οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται στο Ariège.

Ο δικαστής θεώρησε ότι οι τοπικές συνθήκες, καθώς το διαμέρισμα του Ariège έχει πυκνότητα πληθυσμού 31,2 inhab./km² (εθνικός μέσος όρος 112 inhab./km²), ποσοστό επίπτωσης 74, 1 ανά 100.000, δηλαδή 0,0741%, σημαντικά χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο και ποσοστό θετικότητας 3,8%, δεν κατέστη δυνατό να αποδειχθεί σε αυτές η ανάγκη για γενική υποχρεωτική μασκοφορία σε ολόκληρο το νομό και ειδικά σε περιοχές όπου η φυσική απόσταση μπορεί να γίνει σεβαστή, ενώ η μάσκα επιβάλλεται ήδη σε κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς συλλογικούς χώρους.

Η Νομάρχης έχει έως τις 31 Δεκεμβρίου για να επανεξετάσει το αντίγραφό της «δεδομένης της παραβίασης της προσωπικής ελευθερίας και της έλλειψης επαρκούς δημοσίου συμφέροντος για τη διατήρηση των διατάξεων του διατάγματος». Ο δικαστής έδωσε στη Νομάρχη της Ariège προθεσμία έως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου στις 3 μ.μ. για να τροποποιήσει τις προδιαγραφές του διατάγματος της. actu 24/12/20

Δημιουργείται πλέον διεθνής νομολογία κατά της υποχρεωτικής γενικής μασκοφορίας πληθυσμού καθώς πριν λίγες μέρες To Συνταγματικό Δικαστήριο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης έκρινε ότι αποτελεί παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η απαγόρευση ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών και η υποχρεωτική μάσκα!!!

dimpenews.com

Back to top button