breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΓΑΛΛΙΑ-Το εμβόλιο είναι για 18 άνω, όχι για εφήβους και παιδιά……

ΓΑΛΛΙΑ

Οι υπηρεσίες της Υγείας δεν θα εξουσιοδοτήσουν το εμβόλιο για Covid-19 (σσ. που σύμφωνα με επιστήμονες και αναλυτές δεν είναι εμβόλιο αλλά γενετική θεραπεία που πρωτοφανώς απευθύνεται σ΄υγιείς) για τους ανηλίκους κάτω των 18 ετών και κυρίως γιατί οι κλινικές δοκιμές που έγιναν από τα εργαστήρια δεν αφορούν ως τώρα ανηλίκους.Αλλά αυτό θα μπορούσε ν΄αξιολογηθεί και κατά τη διάρκεια του έτους.

Οι κανονιστικές εξουσιοδοτήσεις που ζητήθηκαν από τις εταιρίες από διάφορες υπηρεσίες υγείας σχετίζονται μόνο με την κατηγορία « ενήλικος ».

Το εμβόλιο απαγορεύεται για τους κάτω των 18.

Ήδη ο Γάλλος πρωθυπουργός ο Jean Castex την Πέμπτη παρουσιάζοντας τη στρατηγική εμβολιασμού Covid-19,γνωστοποίησε ότι τα παιδιά και οι ανήλικοι δεν θα εμβολιαστούν. Αλλά και η La Haute Autorité de santé (HAS), δημοσιοποιώντας την εκστρατεία εμβολιασμού αυτή τη Δευτέρα στη λίστα των ομάδων πληθυσμών που πρόκειται να εμβολιαστούν δεν αναφέρονται καθόλου οι νέοι.

O α΄λόγος είναι ιατρικής τάξης αφού τα παιδιά μολύνονται λίγο από την ασθένεια και δεν συμβάλουν πολύ στη μετάδοσή του. Οι έφηβοι μολύνονται λίγο συχνότερα αλλά γενικά σε ήπια μορφή », διευκρίνισε ο Pr Floret. Ο Pr Robert Cohen,λοιμωξιολόγος ,και συντονιστής του Conseil national de pédiatrie αναφέρει. « Από την εμφάνιση της επιδημίας στην Κίνα υπάρχουν λίγες περιπτώσεις σοβαρές στα παιδιά. »..

“Σε κάθε περίπτωση, είθισται, είτε για ένα νέο εμβόλιο είτε για ένα νέο φάρμακο, να μην ξεκινά ποτέ μια κλινική δοκιμή με πληθυσμό παιδιών ή εφήβων, στον οποίο οι συνέπειες του προϊόντος μακροπρόθεσμα είναι πιο δύσκολο να εκτιμηθούν. Ξεκινάμε πάντα με ενήλικες », προσθέτει ο καθηγητής Robert Cohen.

Ωστόσο η Αγγλία αποφάσισε την Τετάρτη μέσω της Κυβερνητικής υγειονομικής υπηρεσίας MHRA, να αδειοδοτήσει τον εμβολιασμό της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer,για πληθυσμούς « άνω των 16» κι όχι των 18.

 

dimpenews.com

 

Back to top button