breaking newsΔιεθνή

Φλόριντα, Μονακό, Σουηδία δεν υπάρχει γενική μασκοφορία, ανοιχτή εστίαση, όχι lockdown, φυσιολογική ζωή….

 

 

Την ώρα που στην Ελλάδα κυκλοφορούμε σαν ”Εκτελεστές δίχως πρόσωπο” (Meurtriers sans visage/Faceless Killers) όπως είναι ο τίτλος ενός αστυνομικού μυθιστορήματος του 1991 από τον Σουηδό συγγραφέα Henning Mankell, στην Φλόριντα παρ΄ότι η Αμερική είναι πρωταθλήτρια κόσμου σε νεκρούς από κορωνοιό με σχεδόν 400.000 θύματα δηλ. μισό εκατομμύριο ο κόσμος κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς μάσκες δεν υπάρχει υποχρεωτική γενική μασκοφορία,η εστίαση λειτουργεί κανονικά τα bars και τα restaurants είναι ανοιχτά , τ΄άτομα προσέχουν αλλά η ζωή κυλάει σε κανονικούς ρυθμούς.

Στη Σουηδία επίσης η εστίαση είναι ανοιχτή χωρίς μάσκες γίνεται η διακίνηση πολιτών αλλά τη Δευτέρα η κυβέρνηση δήλωσε πως θ΄αλλάξει πολιτική θα επιβάλει περιορισμούς αλλά σε στοχευμένα μέρη..Αυτά θα ισχύσουν από αρχές Γενάρη αν εγκριθούν από το Κοινοβούλιο.

Στο πριγκιπάτο του Monaco στη Γαλλία ,με λίγους περισσότερους από 18000 κατοίκους ανά km2, δεν υπάρχει lockdown, η εστίαση ανοιχτή τα restos ανοιχτά, μη υποχρεωτική μασκοφορία σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους κι από την αρχή της κρίσης έχει μόνο 3 θανάτους από covid19 δηλ. 1 ανά 10000 κατοίκους.

dimpenews.com
Back to top button