breaking newsκοινωνίαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Aποκαλύψεις-σοκ για την «ηθική» στη διαχείριση δημοσίου χρήματος σε συνθήκες πανδημίας (VIDEO)

Βάζουν προδιαγραφές χωρών της… Αφρικής για να δώσουν τις προμήθειες των rapid tests σε «ημετέρους»

Σκαρφίζονται διάφορες «προδιαγραφές» στους διαγωνισμούς για τα tests του κορωνοϊού προκειμένου να τα δίνουν σε «δικούς τους» και έτσι έχει εκλείψει η έννοια της ηθικής στη διαχείριση αυτού του κρίσιμου τομέα της δημόσιας αλλά και ατομικής υγείας.

Αυτό αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων Γεράσιμος Λιβαδάς με αφορμή τον διαγωνισμό για την προμήθεια 2.000.000 rapid tests ο οποίος όχι μόνον έληγε σε 4 ημέρες από την αναγγελία του αλλά έθετε και προθεσμία … 3 ημερών για την παράδοση των rapid tests.

«Η παράδοση σε τρείς ημέρες με βάση τις συνθήκες της αγοράς είναι αδύνατον να γίνει αν κάποιος δεν τα έχει ήδη στις αποθήκες του» κατά τον Πρόεδρο του Συνδέσμου μέλη του οποίου είναι 160 επιχειρήσεις και επισημαίνει ότι με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό «αποκλείστηκαν όλοι οι ανταγωνιστές προς όφελος του εκλεκτού αναδόχου» (ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας)

Παρά τις σχετικές καταγγελίες του Συνδέσμου καμία απάντηση δεν υπήρξε από την πλευρά της Πολιτείας και κανένα κανάλι δεν ενδιαφέρθηκε να τις καταγράψει.

Ο κ. Γεράσιμος Λιβαδάς επισημαίνει ότι τα tests που αγοράστηκαν είναι ασφαλώς αξιόπιστα, αλλά οι προδιαγραφές τις οποίες έθετε ο διαγωνισμός των … «4 ημερών» απαιτούσε προδιαγραφές που συνήθως ανταποκρίνονται σε υγειονομικές συνθήκες χωρών της Αφρικής.

Δείτε την συνέντευξη (VIDEO) στην εκπομπή «Με το γάντι»:

antinews
Back to top button