breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Daily Mail:” διακόπηκε ο εμβοLιασμός σε Νοσοκομείο στο Σικάγο καθώς 6 υγειονομικοί παρουσίασαν αναπεθίμητες αλλεργικές αντιδράσεις”!

 

Το FDA διερευνά αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο COVID σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ – καθώς ένα νοσοκομείο του Σικάγου σταματά το πρόγραμμά του εμβολιασμού αφότου τέσσερις υγειονομικοί εργαζόμενοι πάσχουν από ανεπιθύμητες παρενέργειες – και το CDC εκδίδει νέες οδηγίες για όσους έχουν αλλεργίες.

 

Το CDC επιβεβαιώνει ότι τουλάχιστον έξι είχαν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο εμβόλιο COVID-19
Μέχρι στιγμής, περίπου 272.000 λήψεις εμβολίου Pfizer-BioNTech έχουν γίνει στις ΗΠΑ
Στην Αλάσκα, τρεις εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης χρειάζονταν ιατρική βοήθεια μετά τον εμβολιασμό οι 2 εισήχθησαν στην εντατική με αλλεργικό σοκ.

 Σταμάτησε η αναπνοή τους και εκδηλώθηκαν κόκκινα εξανθήματα σε πρόσωπο και σώμα.
Στο προάστιο του Σικάγου, το νοσοκομείο σταμάτησε τους εμβολιασμούς αφού τέσσερις είχαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση ενώ στη συνέχεια παρουσίασαν άλλοι 2 υπάλληλοι συνολικά 6.

Αξιωματούχος της FDA αναφέρει ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να οφείλονται στην πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG)

Το PEG είναι μια χημική ένωση που υπάρχει τόσο στα εμβόλια Pfizer όσο και στης Moderna, τα 2 που εγκρίθηκαν στις ΗΠΑ. Κι αυτές είναι οι άμεσες παρενέργειες, οι μακροπρόθεσμες ποιές θα είναι;
Το PEG βρίσκεται επίσης σε καθαρτικά, καθώς και σε κρέμες, αλοιφές και διαλύτες
Σε βιομηχανική χρήση, το PEG είναι επίσης ένας συνδετικός παράγοντας που μπορεί να βρεθεί στο αντιψυκτικό.

Αμερικανοί αξιωματούχοι της υγείας παρακολουθούν στενά τις πιθανές παρενέργειες του πρώτου εγκεκριμένου εμβολίου COVID-19, δήλωσαν το Σάββατο ότι έχουν δει τουλάχιστον έξι περιπτώσεις σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων σε περισσότερες από ένα τέταρτο του εκατομμυρίου εμβολιασμούς.

Ιατροί ειδήμονες δήλωσαν ότι μια χημική ουσία που ονομάζεται πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG), μια ένωση που χρησιμοποιείται πιο συχνά στα καθαρτικά, «θα μπορούσε να είναι ο ένοχος» που προκαλεί τις αντιδράσεις.

Το PEG είναι ένα συστατικό του εμβολίου Pfizer καθώς και του εμβολίου Moderna Inc που εγκρίθηκε την Παρασκευή.

Ωστόσο, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί με αλλεργίες θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και να λάβουν το εμβόλιο. Είπε ότι μόνο άτομα που είχαν προηγουμένως σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε εμβόλια ή συστατικά σε αυτό το συγκεκριμένο συστατικό εμβολίου θα πρέπει να αποφύγουν το ”τσίμπημα”.

Οι 6 περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης αναφέρθηκαν την Παρασκευή το βράδυ και περιελάμβαναν ένα άτομο με ιστορικό αντιδράσεων εμβολιασμού.

Τα εμβόλια σταμάτησαν στο νοσοκομείο του Illinois
Ένα προαστιακό νοσοκομείο του Ιλλινόις σταμάτησε τους εμβολιασμούς την Παρασκευή αφού 4 υπάλληλοι υπέστησαν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Advocate Condell Medical Center in Libertyville, Illinois, stopped the vaccinations on Friday and will resume them on Sunday after four medical workers reported adverse reactions

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι παρουσίασαν μυρμήγκιασμα και αυξημένους καρδιακούς παλμούς, ταχυκαρδίες σχεδόν αμέσως μετά τη λήψη του πυροβολισμού.

Το νοσοκομείο, Advocate Condell Medical Center, θα επαναλάβει τους εμβολιασμούς την Κυριακή.

Το ιατρικό κέντρο του εισαγγελέα Condell στο Libertyville διέκοψε τους εμβολιασμούς την Παρασκευή και θα τους επαναλάβει την Κυριακή.

«Αυτά τα τέσσερα μέλη της ομάδας αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 0,15% των περίπου 3.000 που έχουν μέχρι στιγμής λάβει εμβολιασμούς στο Advocate Aurora Health», αναφέρει μια δήλωση.

Ενώ οι 3 από το προσωπικό αναρρώνουν στο σπίτι, ο 4 τέταρτο λαμβάνει επιπλέον θεραπεία στο νοσοκομείο.

Ο δικηγόρος κοινοποίησε ότι θα πάρει τον χρόνο του για να προσδιορίσει τι μπορεί να προκάλεσε τις αντιδράσεις..
Ο εισαγγελέας Condell Medical Center στο Libertyville, Illinois, διέκοψε τους εμβολιασμούς την Παρασκευή και θα τους επαναλάβει την Κυριακή αφού τέσσερις ιατροί ανέφεραν ανεπιθύμητες ενέργειες. daily mail 20/12/20

dimpenews.com

Back to top button