NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Με το «σύμφωνο αυτοκτονίας» θα εισβάλουν στην Ευρώπη έως και 75 εκατομμύρια νέοι μετανάστες

Η ΕΕ ενέκρινε ένα σύμφωνο μετανάστευσης που το οποίο θα ήταν δυνατό να λάβει το όνομα «σύμφωνο αυτοκτονίας της Ευρώπης», καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει στην εισβολή έως και 75 εκατομμυρίων νέων μεταναστών.

Η επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τον νόμο την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ο οποίος επισημοποιεί την κατανομή των μεταναστών στα κράτη μέλη και τιμωρεί όσους αρνούνται να τους αποδεχθούν.

Επειδή ο… πολιτιστικός εμπλουτισμός και η ποικιλομορφία/πολυπολιτισμικότητα είναι η «μεγαλύτερη δύναμή μας», οι χώρες που προσπαθούν να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα χωρίς να υποδέχονται μετανάστες θα πληγούν με αυστηρές οικονομικές κυρώσεις.

Η Marine Le Pen η επικεφαλής του κόμματος Εθνική Συπείρωση, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η συμφωνία θα οδηγούσε στην «αυτοκτονία της Ευρώπης», προσθέτοντας ότι ήταν μια συμφωνία με τον διάβολο και αντιπροσωπεύει ένα «οργανωμένο σχέδιο για την παρακμή της Ευρώπης και των εθνών που συνθέτουν την πολιτιστική της ταυτότητα

Τα κράτη μέλη θα αναγκαστούν να δεχτούν μετανάστες ή να πληρώσουν ένα τεράστιο οικονομικό πρόστιμο 25.000 ευρώ ανά μετανάστη.

Η εξαπάτηση

Αυτό δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι μας υπενθυμίζεται συνεχώς πώς η μαζική μετανάστευση είναι τόσο οικονομικά επωφελής και είναι αναπόφευκτη και ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των επιπέδων του ΑΕΠ. Ωστόσο, τέτοιοι ισχυρισμοί είναι εντελώς απατηλοί.

«Το επόμενο ερώτημα είναι πόσους θα μας επιβάλουν. Τώρα το αποφασίζουν. Έτσι, δημιουργούν κανόνες που δίνουν στις Βρυξέλλες το δικαίωμα να λένε πόσους μετανάστες θα διανείμουν», δήλωσε πέρυσι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.

«Έτσι, αρκετές χώρες έχουν δηλώσει ότι δεν συμφωνούν. Δεν θέλουμε να το εφαρμόσουμε. Στο τέλος, αντιμετωπίζουμε μια πολύ δυσάρεστη τροπή των γεγονότων εδώ». Ο Orban αναρωτήθηκε γιατί, αν η αποδοχή μεταναστών ήταν τόσο κερδοφόρα, τα δυτικοευρωπαϊκά έθνη προσπαθούν να τους κατευθύνουν στην Ουγγαρία.

Οι νέες ροές εντός της ΕΕ

Ο Róbert Gönczi, αναλυτής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης της Ουγγαρίας, επεσήμανε ότι οι μετανάστες που διανέμονται στην Ουγγαρία καταλήγουν κανονικά να φεύγουν για τη Σουηδία ή τη Γερμανία, όπου λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες πληρωμές πρόνοιας.

«Το σύστημα ανακατανομής των μεταναστών θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει ροές εντός της ΕΕ από τις χώρες όπου αυτοί οι μετανάστες έχουν μετεγκατασταθεί στις χώρες όπου πραγματικά θέλουν να καταλήξουν, καθώς συνήθως οι χώρες προορισμού δεν έχουν αλλάξει», είπε ο Gönczi.

«Ωστόσο, θα ήταν πλέον απαραίτητο για άλλες χώρες της ΕΕ να καλωσορίσουν αυτούς τους μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ θα ήταν μικρότερη ή καθόλου, κάτι που πραγματικά χρειάζεται», πρόσθεσε.

Όπως τονίσαμε προηγουμένως, δεν υπάρχει καμία βούληση να επιβάλει η ΕΕ κατάλληλους ελέγχους στα σύνορα.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-02-17_205759.png

Οι περίεργες δηλώσεις

Ο νέος επικεφαλής του Frontex, του οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει επιφορτιστεί με τη προστασία των συνόρων, ζήτησε πρόσφατα να ανοίξουν τα σύνορα και υποσχέθηκε να κατευνάσει τους αριστερούς ακτιβιστές υπέρ της μαζικής μετανάστευσης.

«Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να διασχίσουν ένα σύνορο, κανένα τείχος, κανένα φράχτη, καμία θάλασσα, κανένα ποτάμι», είπε ο Hans Leijtens – μια παράξενη δήλωση δεδομένου ότι αυτή είναι η μόνη δουλειά του.

Βεβαίως, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, το κόστος διαβίωσης και το μεταναστευτικό αποτελούν τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους Ευρωπαίους πολίτες – και η αντίθεσή τους στους αυτοκτονικούς ιδεασμούς της ελίτ των Βρυξελλών θα φανεί, όπως όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν, στην κάλπη των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, όπου θα αναδειχθούν ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη τα εθνικά κόμματα.

The post Με το «σύμφωνο αυτοκτονίας» θα εισβάλουν στην Ευρώπη έως και 75 εκατομμύρια νέοι μετανάστες first appeared on PrimeNews.

Back to top button