breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝθρησκεια

To Bατικανό κρίνει ως ”ηθικά αποδεκτά” τα εμβόλια anti-Covid όπως της Pfizer αν και χρησιμοποίησαν βλαστοκύτταρα από έμβρυα αμβλώσεων!!!

 

 

Το Βατικανό προέτρεψε τους Καθολικούς να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 τη Δευτέρα, εξηγώντας ότι όλα τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν είναι “ηθικά αποδεκτά”, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παράγονται από κύτταρα εμβρύων από άμβλωση τον περασμένο αιώνα.

Ένα σημείωμα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα “σχετικά με την ηθική της χρήσης ορισμένων εμβολίων κατά του Covid-19”, υπενθυμίζει τις θέσεις που έλαβε η Εκκλησία εδώ και δεκαπέντε χρόνια,και στοχεύει να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένα αιτήματα που ελήφθησαν αυτούς τους τελευταίους μήνες.

“Είναι ηθικά αποδεκτό να δεχθούμε εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποίησαν κυτταρικές σειρές από αμβλωμένα έμβρυα στη διαδικασία έρευνας και παραγωγής τους“”, εξηγεί το σημείωμα που έγινε αποδεκτό από τον πάπα και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το Συνέδριο για το Δόγμα της Πίστης (φύλακας του δόγματος)..

Η Καθολική Εκκλησία διευκρινίζει ότι η σχέση μεταξύ ενός ατόμου που εμβολιάστηκε και των αμβλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο αιώνα είναι «μακρινή».

Τα βλαστοκύτταρα από έμβρυα που αμβλώθηκαν στις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80 – που αναπαράχθηκαν στο εργαστήριο εδώ και δεκαετίες ως “κυτταρικές γραμμές” – έχουν χρησιμοποιηθεί από πολυάριθμους ερευνητές για το σχεδιασμό εμβολίων κατά του Covid-19, για παράδειγμα εντός των ομάδων Astra Zeneca , Moderna και Pfizer, τεκμηριώνει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής στο site του στο internet…

.Σε πολλές χώρες του κόσμου ειδικότερα στη Λατινική Αμερική αλλά επίσης στη Λατινική Αμερική αλλά και στην Αυστραλία ή στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι επίσκοποι είχαν διαμάχες πάνω στο δίλλημα των εμβολίων “από άποψη morale ηθικών”.

To Βατικανό δηλώνει επίσης ότι «η χρήση αυτών των εμβολίων δεν συνεπάγεται ηθική έγκριση της άμβλωσης» και καλεί τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις κυβερνητικές υπηρεσίες υγείας να «παράγουν, να εγκρίνουν, να διανέμουν και να προσφέρουν ηθικά αποδεκτά εμβόλια που δεν δημιουργούν προβλήματα συνείδησης “.

Ακόμα κι αν ο εμβολιασμός γενικά οφείλει να παραμείνει «εθελοντικός», η Εκκλησία τονίζει ότι αποτελεί ενέργεια για το «κοινό καλό» και «την προστασία των πιο αδύναμων και πιο εκτεθειμένων», μια θέση που αντιτίθενται σαφώς στις κινήσεις κατά των εμβολίων.

Η Σύνοδος για το Δόγμα της Πίστης αναφέρει επιτέλους την «ηθική επιταγή» της φαρμακευτικο- βιομηχανίας, των κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών να κάνουν τα εμβόλια κατά του Covid-19 «προσβάσιμα ακόμη και στις φτωχότερες χώρες», συνεχίζοντας έτσι τις πιέσεις του Πάπα Φραγκίσκου.rtbf 21/12/20

dimpenews.com

Back to top button