Διεθνή

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ Φυλάκισαν τον Μητροπολίτη Πάβελ, ηγούμενο Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ μετά από νέα δίκη.Του αφαιρέθηκαν επισκοπική ράβδος και ο σταυρός πριν τον βάλουν στο μπουντρούμι. Δηλώνει: με φυλακίζουν γιατί δεν «δέχομαι σχισματικούς και αιρετικούς»! ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ!!! ΒΙΝΤΕΟ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ. Φυλάκισαν τον Μητροπολίτη Πάβελ, ηγούμενο Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ μετά από νέα δίκη. Του αφαιρέθηκαν επισκοπική ράβδος και ο σταυρός πριν τον βάλουν στο μπουντρούμι. Δηλώνει: με φυλακίζουν γιατί δεν «δέχομαι σχισματικούς και αιρετικούς»! ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ουσιαστικά ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ!!! Μιλά για θρησκευτικές διώξεις.. Προηγουμένως είχε τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιόλι..

Ο Μητροπολίτης Πάβελ, ηγούμενος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ πέρασε από νέα δίκη και οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την απόφαση. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Solomiansky του Κιέβου ικανοποίησε την εισήγηση των εισαγγελέων για αλλαγή του μέτρου περιορισμού για τον Μητροπολίτη Πάβελ, ηγούμενο της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, το δικαστήριο αποφάσισε να τεθεί υπό κράτηση ο Μητροπολίτης Παύλος χωρίς λόγο και κατασκευασμένες κατηγορίες.Του αφαιρέθηκαν η επισκοπική ράβδος και ο σταυρός πριν τον στέλνουν τα τσιράκια του Ζελένσκι στην φυλακή.

Στις 14 Ιουλίου 2023, το Επαρχιακό Δικαστήριο Solomiansky του Κιέβου άλλαξε το μέτρο περιορισμού για τον Μητροπολίτη Πάβελ, τον ηγούμενο της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, κι αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση, αναφέρει ανταποκριτής της UOJ από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο επίσκοπος μπορεί να παραμείνει ελεύθερος σε περίπτωση εγγύησης ύψους 33 εκατομμυρίων εθνικού νομίσματος.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Πάβελ είπε ότι ο ίδιος, καθώς και άλλοι επίσκοποι και εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, δικάζονται επειδή «δεν αποδέχονται αυτούς που διαπράττουν ανομία». Ιεράρχες και πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας διώκονται επί του παρόντος όχι για τις πολιτικές τους δραστηριότητες αλλά επειδή αρνούνται να συμμορφωθούν με τα αιτήματα των αρχών να «δεχτούν σχισματικούς και αιρετικούς που διαπράττουν ανομία». Αυτό δήλωσε ο ηγούμενος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, Μητροπολίτης Πάβελ, πριν από την ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Σολομιάνσκι, όπου εξετάστηκε το ζήτημα της αυστηροποίησης του μέτρου του περιορισμού σε βάρος του.

Ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι, δεδομένης της ηλικίας και της κατάστασης της υγείας του επισκόπου Παύλου, η κράτηση του μπορεί να χαρακτηριστεί ως βασανιστήριο και απόπειρα κατά της ζωής του ιεράρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.α

Ο Μητροπολίτης Παύλος είπε ότι ο δικαστής ήταν υπό πίεση, διαφωνεί με την απόφασή του αλλά την αποδέχεται ως θέλημα Θεού.

“Δεν συμφωνώ με αυτήν την απόφαση. Ο δικαστής έδειξε ότι δέχεται πιέσεις από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για αυτή την απόφαση. Αλλά τη δέχομαι ως θέλημα Θεού”, είπε ο μητροπολίτης.

Πρόσθεσε ότι δεν είχε χρήματα για να πληρώσει εγγύηση. Αυτό είναι προς τιμή του

«Θέλω να απευθυνθώ στη μητέρα μου σήμερα και να της πω ότι δεν πρέπει να ντρέπεται για μένα, γιατί με κρίνουν για τον Χριστό, για την Εκκλησία, για την πίστη. Δεν πειράζει, αν ο Κύριος το έκανε έτσι, τότε είναι το άγιο θέλημά Του.Δεν έχω κακία σε κανέναν, απλώς έβαλα τον εισαγγελέα και τους ανακριτές στα χέρια του Θεού», είπε ο ηγούμενος της Λαύρας. Δεν του επέτρεψαν όμως να τελειώσει. Ο αστυνομικός απαίτησε να τον ακολουθήσει ο μητροπολίτης στον τόπο κράτησης.

Όπως αναφέρθηκε, το δικαστήριο έβαλε πίσω από τα κάγκελα τον ηγούμενο της Λαύρας.

Οι κυρώσεις των πιο κάτω αναφερομένων άρθρων, οι οποίες, σύμφωνα με την SBU, παραβίασε ο μητροπολίτης, προβλέπουν έως και 8 χρόνια ποινή φυλάκισης με δήμευση περιουσίας.

Στις 13 Ιουλίου 2023, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ανέφερε μια νέα υποψία στον Μητροπολίτη Παύλος (Λέμπεντ).

Το γραφείο Τύπου της SBU στο Telegram της κανάλι ανέφερε ότι μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση της πρώτης υποψίας σ’ αυτόν, ο Μητροπολίτης Παύλος έδωσε βίντεο συνέντευξη σε ένα από τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, στην οποία, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, «διέψευσε την ύπαρξη της Ουκρανίας ως κυρίαρχου κράτους».

Επίσης, σύμφωνα με την SBU, ο Μητροπολίτης Παύλος χαρακτήρισε τη ρωσική ένοπλη επίθεση κατά της Ουκρανίας «εμφύλια σύγκρουση» που συνεχίζεται από το 2014.

Η SBU επιμένει ότι «με βάση τα συλλεχθέντα στοιχεία, οι ερευνητές ενημέρωσαν τον μητροπολίτη για μια νέα υποψία σύμφωνα με δύο άρθρα του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας: Μέρος Β´ του άρθ. 161 (παραβίαση της ισότητας των πολιτών, ανάλογα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, διαπράχθηκε επανειλημμένα από το ίδιο άτομο) και Μέρος Γ´ του άρθρου 436-2 (αιτιολόγηση, αναγνώριση νόμιμου, άρνηση της ένοπλης επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας, διαπράχθηκε επανειλημμένα από το ίδιο άτομο»).

Αυτή τη στιγμή αποφασίζεται το θέμα της επιλογής περιοριστικού μέτρου υπό τη μορφή της κράτησης. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες της υπόθεσης.

Οι κυρώσεις των άρθρων αυτών προβλέπουν ποινή φυλάκισης έως και 8 ετών με κατάσχεση περιουσίας.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι ο Μητροπολίτης Παύλος είπε ότι οι αξιωματικοί της SBU του υποσχέθηκαν ποινική δίωξη εάν δεν αναγνώριζε τον επικεφαλής της OCU, Επιφάνιο Ντουμένκο.

dimpenews.com

Back to top button