Ελλάδα

Μέχρι που έφτασαν! Δωροδοκούν γιατρούς και κάνουν δωρεές σε γηροκομεία για δύο δόσεις εμβολίου…

 Ξεχάστε τον σεξοτουρισμό της ΝΑ Ασίας ή τον τουρισμό των πλαστικών επεμβάσεων της Λατινικής Αμερικής. Στις ημέρες μας εκατομμύρια δολάρια διακινούνται γύρω από τον τουρισμό της COVID-19. Μάλιστα, μεγάλοι «παίκτες» του Χόλιγουντ χρησιμοποιούν ιδιωτικά τζετ για να πετούν εκατοντάδες μίλια, προσφέροντας έως και 50.000 δολάρια για να πάρουν στα χέρια τους ένα εμβόλιο κορωνοϊού. Οι αυστηροί κανόνες στην Καλιφόρνια που περιορίζουν τις λήψεις μόνο σε άτομα άνω των 65 ετών και σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχουν οδηγήσει στον «τουρισμό εμβολίων», με πράκτορες διασημοτήτων και επικεφαλής στούντιο να ταξιδεύουν στη Φλόριντα, τη Χαβάη και ακόμη και την Αλάσκα, όπου δεν ισχύουν όρια ηλικίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis θέσπισε νομοθεσία που περιορίζει τον εμβολιασμό σε όσους μπορούν να αποδείξουν ότι είναι κάτοικοι στην πολιτεία, αφού αποκαλύφθηκε ότι από τα 1,1 εκατομμύρια άτομα που πήραν τις πρώτες δόσεις στη Φλόριντα, 39.000 δεν ζούσαν εκεί.

Ο Richard Parsons, πρώην αφεντικό του γίγαντα επικοινωνιών Time Warner, είναι ένας από τους λίγους «Covid τουρίστες» που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποίησαν ιδιωτικό τζετ για να κάνουν εμβόλιο στην ηλιόλουστη πολιτεία των ΗΠΑ. Ο 72χρονος, που δεν παραβίασε κανέναν νομικό κανόνα, ανέφερε ότι είναι «λογικό επακόλουθο καθώς εκατομμύρια περιμένουν να εμβολιαστούν. Απλά, έκλεισα ραντεβού και με κάλεσαν».

Γιατροί στο Λος Άντζελες ισχυρίστηκαν επίσης ότι ορισμένοι από τους υπερ-πλούσιους του Χόλιγουντ προσπαθούν να δωροδοκήσουν πάνω στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμβόλιο. Ο γιατρός του Μπέβερλι Χιλς, Ρόμπερτ Χουιζένγκα, ανέφερε συγκεκριμένα ότι του προσφέρθηκαν περισσότερα από 10.000 δολάρια: «Μας προτείνουν να δωροδοκηθούμε. Βλέπουμε ανθρώπους να παίρνουν αεροπλάνα και να πηγαίνουν σε διάφορες τοποθεσίες για ένα εμβόλιο. Γνωρίζουμε άτομα που προσπαθούν να μπουν στις λίστες των υγειονομικών ή προσωπικού σε γηροκομεία, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις για λήψη εμβολίου».

Μάλιστα, ένας μεγιστάνας στα 40 του ισχυρίστηκε ότι ήταν ο φροντιστής της ηλικιωμένης μητέρας του για να πάρει μία δόση εμβολίου και η οποία θα υποχρέωνε το προσωπικό να του κάνει σε 20 ημέρες και τη δεύτερη. Ένας άλλος γιατρός από το νοσοκομείο του Λος Άντζελες Cedars-Sinai, γνωστό ως «νοσοκομείο των αστεριών», είπε: «Είναι γελοίο. Με ρώτησαν αν μια δωρεά 25.000 ή 50.000 δολαρίων στο νοσοκομείο θα βοηθούσε. «Ένας άντρας, πράκτορας ηθοποιού που βραβεύτηκε με Όσκαρ, χρησιμοποίησε ιδιωτικό τζετ για τη Χαβάη επειδή ανακάλυψε ότι ούτε εκεί υπάρχουν όρια ηλικίας στους εμβολιασμούς».

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει δημόσια οργή εναντίον εκείνων που παραβλέπουν τους κανόνες. Ο Μεξικανός τηλεοπτικός οικοδεσπότης Juan Jose Origel, ξεσήκωσε την οργή συμπατριωτιών του καθώς πέταξε στο Μαϊάμι από την Πόλη του Μεξικού για να εμβολιαστεί: «Ευχαριστώ #USA. Είναι λυπηρό που η χώρα μου δεν μου πρόσφερε αυτή την ασφάλεια», ανέφερε στο twitter.

Πηγή

Back to top button