breaking newsΕλλάδα

«Γονατίζουν» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την εξαθλίωση του Μητσοτάκη

Στιγμιότυπο από την οδό Ερμού, την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, ημέρα έναρξης των θερινών εκπτώσεων. Οι θερινές εκπτώσεις, βάσει της νομοθεσίας, ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, όμως φέτος λόγω της κατάστασης, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την πρόωρη έναρξή τους σε μία προσπάθεια να τονωθεί η εμπορική κίνηση. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Θέματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Φάμελλος συναντήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου με τον Πρόεδρο, Παντελή Φιλιππίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίο και μίλησε για ελλείμματα και ασυνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που οδηγούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αδιέξοδο, κάνοντας λόγο για «καθημερινή επιβάρυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας προς όφελος των ολιγοπωλίων».

Συγκεκριμένα, ο Προέδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέφερε ότι «η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και όλος ο εμπορικός κόσμος επιβαρύνεται συνεχώς από τις υψηλές τιμές στα καύσιμα και στην ενέργεια, την ίδια στιγμή που είναι αποκλεισμένη από το τραπεζικό σύστημα και τη ρευστότητα. Από την άλλη πλευρά, η ολιγοπωλιακή αγορά, στην οποία πληρώνει υψηλό κόστος η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καταγράφει ρεκόρ υπερκερδών. Οι τράπεζες «γράφουν» τουλάχιστον 4 δισεκ. κέρδη το χρόνο, τα δύο διυλιστήρια 3 δισεκ. κέρδη το χρόνο, το ίδιο και οι εταιρείες ρεύματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δουλεύουμε όλοι για να έχουν υπερκέρδη 4 τράπεζες, 2 διυλιστήρια, 2-3 εταιρείες ρεύματος και 2-3 εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Και η κυβέρνηση όχι απλά παρακολουθεί τη λειτουργία των καρτέλ, αλλά τους βάζει και πλάτη.

Και σε απόλυτη ασυνέπεια με ότι είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης, πρόσφατα νομοθέτησε και το οριζόντιο χαράτσι στους επαγγελματίες και του μικρομεσαίους που θα οδηγήσει σε λουκέτο και πολλές μικρές εμπορικές επιχειρήσεις προς όφελος των μεγάλων και των πολυεθνικών αλυσίδων εμπορίου και εις βάρος των καταναλωτών».

Back to top button