breaking newsΔιεθνή

Τραγωδία στην Ιταλία: Σκοτώθηκε σε ναυτικό δυστύχημα η εκδότρια του Χάρι Πότερ στις ΗΠΑ

 

Τραγικό θάνατο βρήκε η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury των ΗΠΑ, Adrienne Vaughan, όταν το ταχύπλοο, στο οποίο επεβαιναν η ίδια, ο σύζυγός της και τα δύο μικρά παιδιά τους συγκρούστηκε με ιστιοφόρο ανοιχτά των ακτών της Ιταλίας.

Η 44χρονη συγγραφέας, Adrienne Vaughan, της οποίας η εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή για τα βιβλία «Harry Potter», εκτοξεύτηκε κατά την πρόσκρουση στο νερό, όπου προσγειώθηκε μεταξύ των σκαφών και τραυματίστηκε θανάσιμα από την προπέλα του ταχύπλοου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκλονιστικό βίντεο που γυρίστηκε από έναν καλεσμένο στη γαμήλια δεξίωση στο ιστιοπλοϊκό δείχνει τους καλεσμένους να χορεύουν όταν ξαφνικά η μουσική σταματάει και όλοι σπεύδουν να δουν τι τους χτύπησε.

«Τι συνέβη;» ρωτάει μια γυναίκα καθώς ένας άντρας της απαντά: «Αυτό το πλοίο συγκρούστηκε μαζί μας!»

Στη θάλασσα βρίσκεται η κόρη της Vaughan η οποία παλεύει να κρατηθεί στην επιφάνεια ανάμεσα σε συντρίμμια και στην οποία πετάνε ένα σωσίβιο.

Ο σύζυγος της Βόγκαν, Μάικ Γουάιτ, τραυματίστηκε επίσης. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο «Castiglione di Ravello», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αριστερό του ώμο, ανέφεραν τα τοπικά δημοσιεύματα.

Η 14χρονη κόρη της Vaughan και ο 11χρονος γιος της δεν τραυματίστηκαν, αλλά υποβλήθηκαν σε ψυχολογική θεραπεία μετά το σοκ που βίωσαν.

Ο 30χρονος οδηγός του ταχύπλοου νοσηλεύτηκε επίσης με τραύματα στα πλευρά και τη λεκάνη του και φέρεται να απέτυχε σε τοξικολογικές εξετάσεις μετά τη σύγκρουση, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η Βόγκαν και η οικογένειά της είχαν ναυλώσει το ταχύπλοο και περιόδευαν στο «Fiordo Di Furore» στα ανοιχτά της ακτής του Αμάλφι κοντά στη Νάπολη το βράδυ της Πέμπτης, όταν το σκάφος έκανε μια απροσδόκητη στροφή 180 μοιρών και χτύπησε στο «Tortuga» που μετέφερε 85 άτομα, μεταξύ των οποίων Γερμανοί και Αμερικανοί τουρίστες, που γιόρταζαν έναν γάμο.

πηγή cnn.gr

 

Back to top button