breaking newsΔιεθνή

Πούτιν: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όπλα από την Ουκρανία κατέληξαν στη Μέση Ανατολή

Είναι πιθανό ότι όπλα από την Ουκρανία έχουν φτάσει στη Μέση Ανατολή μέσω της μαύρης αγοράς, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψή του στην Κιργιζία για τη σύνοδο κορυφής της ΚΑΚ.

«Αμφιβάλλω ότι υπήρξαν παραδόσεις όπλων από την Ουκρανία, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπάρχει διαρροή όπλων από την Ουκρανία. Το επίπεδο της διαφθοράς στην Ουκρανία είναι γνωστό – πολύ υψηλό. Η μαύρη αγορά διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πρόθυμοι να αγοράσουν και στην Ουκρανία υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πρόθυμοι να πουλήσουν», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους, «πουλάνε ό,τι μπορεί να πουληθεί». Παράλληλα, αμφισβήτησε ότι τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται στο επίπεδο της ηγεσίας της χώρας.

«Αν πωλούνται όπλα, πουλούν όπλα. Ειδικά αν πωλούνται στη Ρωσία, αν και τα πουλήσουν στη Ρωσία, δεν θα εκπλαγώ με τίποτα. Και βεβαίως στη διεθνή αγορά μέσω των χωρών της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής – είναι αυτονόητο ότι σίγουρα πωλούν», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μιλώντας για την κλιμάκωση της αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης, ο Πούτιν σημείωσε ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου επίθεση, απαντώντας σε μεγάλη κλίμακα και «επίσης με αρκετά βίαιες μεθόδους».

Ο Ρώσος Πρόεδρος υπενθύμισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να γίνει διαμεσολαβητής για την ειρηνική επίλυση της κρίσης.

PrimeNews.

Back to top button