breaking newsΕλλάδα

Τέμπη: Κατεπείγουσα συζήτηση την Καθαρά Δευτέρα στο Ευρωκοινοβούλιο της αναφοράς του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί αύριο, Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα του εγκλήματος στα Τέμπη, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη.

Στην ουσία θα συζητηθεί η αναφορά που είχε καταθέσει η Μαρία Καρυστιανού εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, στην προσπάθεια των συγγενών να φτάσουν στη δικαίωση για το πρωτοφανές αυτό έγκλημα, στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων της φρικιαστικής σιδηροδρομικής τραγωδίας.

«Αύριο στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητηθεί το θέμα του εγκλήματος των Τεμπών. Κατόπιν αιτήματος που κατέθεσα, η αναφορά που κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Μετά την εκδήλωση που διοργανώσαμε στο Ευρωπαϊκό πριν από έναν μήνα, ακολουθεί το δεύτερο βήμα στο δρόμο για τη δικαίωση των συγγενών των θυμάτων αυτού του εγκλήματος. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00, ώρα Ελλάδας. Όχι στη συγκάλυψη! Δικαιοσύνη! Syriza European Parliament ΣΥ.ΡΙΖ.Α. The Left», αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του ο Κώστας Αρβανίτης.

«Μιλάμε με ακρίβεια για τη συγκάλυψη», είχε επισημάνει πριν από μία εβδομάδα σε ανάρτησή της στο Facebook η κα Καρυστιανού, σημειώνοντας ότι μαζί τους είναι 1,3 εκατ. Έλληνες που ζητούν την άρση της πολιτικής ασυλίας και διαμηνύοντας πως «το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί».

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» που έχουν συστήσει οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας, ανέφερε συγκεκριμένα πως «ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει την αναφορά που καταθέσαμε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μαζί με μας και 1.300.000 Έλληνες ζητούν την άρση της πολιτικής ασυλίας πίσω από την οποία καλύπτονται οι υπεύθυνοι για το τραγικό συμβάν» και ανανέωσε το ραντεβού του Συλλόγου στην Ευρωβουλή.

Σημειώνεται πως την εν λόγω συνεδρίαση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας, μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ.

*φωτό αρχείου

newsbreak

Back to top button