breaking newsΔιεθνή

Δημοκρατία της Μολοσσίας: Το «αυτόνομο» μικροέθνος μέσα στις ΗΠΑ που μπορείς να βρεθείς στη φυλακή για κρεμμύδια

 

Γίνεται να υπάρχει ένα αυτόνομο κρατίδιο εντός των ΗΠΑ, το οποίο να έχει το δικό του όνομα, τη δική του κυβέρνηση και τους δικούς του εκκεντρικούς κανόνες;

Κι όμως, γίνεται καθώς το αυτοαποκαλούμενο μικροέθνος, Δημοκρατία της Μολοσσίας βρίσκεται λίγο έξω από το Ντέιτον στη Νεβάδα. Στη Μολοσσία οι ξεναγήσεις για τους τουρίστες είναι συγκεκριμένους μήνες τον χρόνο, ωστόσο αυτό φαίνεται φυσιολογικό μπροστά στο ότι τα κρεμμύδια και το σπανάκι μπορεί να οδηγήσουν κάποιον που δεν γνωρίζει τους νόμους στη φυλακή.

Το μη αναγνωρισμένο ιδρύθηκε από τον Kέβιν Μπο ο οποίος αυτοαποκαλείται πρόεδρος και μίλησε στην αμερικάνικη Sun για να εξηγήσει περαιτέρω μερικούς από τους νόμους και τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει για το έθνος του.

Το μικρό κράτος ιδρύθηκε αρχικά από τον Μπο και έναν φίλο του στις 26 Μαΐου 1977 και ήταν γνωστό ως Μεγάλη Δημοκρατία του Βουλντστάιν. Ο Τζέιμς Σπίλμαν ανακηρύχθηκε βασιλιάς Τζέιμς Ι και ο Κέβιν Μπο ανακηρύχθηκε πρωθυπουργός.

Το Βασίλειο συνέχισε να υφίσταται, χωρίς την άμεση συμμετοχή του βασιλιά, και συνέχισε να αναπτύσσεται από τον πρωθυπουργό. Το 1980 μετονομάστηκε σε Βασίλειο του Εντελστάιν και το 1988 μετονομάστηκε και πάλι, αυτή τη φορά σε Βασίλειο της Ζαρία. Το Βασίλειο υπήρχε ως νομαδική κυβέρνηση, χωρίς πατρίδα.

Το 1995, το Βασίλειο μεταφέρθηκε στην Πολιτεία της Νεβάδα των ΗΠΑ. Το 1998, αγοράστηκε γη την οποία το έθνος μπορούσε να αποκαλέσει σπίτι του και στην οποία η κυβέρνηση ιδρύθηκε επίσημα.

Τελικά ο Μπο άλλαξε το όνομα σε Μολοσσία το 1999, αλλά για συγκεκριμένο λόγο. Σύμφωνα με τον ίδιο «η Μολοσσία είναι στην πραγματικότητα μια παραλλαγή της χαβανέζικης λέξης ‘maluhia’ που σημαίνει αρμονία και ειρήνη».

«Προσπαθούμε να είμαστε αρμονικοί εδώ στη μικρή μας χώρα. Τα καταφέρνουμε αρκετά καλά σε αυτό», προσέθεσε.

Πλέον, ο πλήρης τίτλος που έχει δώσει στον εαυτό του είναι ο Εξοχότατος Πρόεδρος, Μεγάλος Ναύαρχος, Συνταγματάρχης, Δόκτωρ, Κέβιν Μπο, Πρόεδρος και Ρέης της Μολοσσίας, Προστάτης του Έθνους και Φύλακας του Λαού.

Μόλις τρεις άνθρωποι και τρία σκυλιά ζουν στη Δημοκρατία της Μολοσσίας

Σήμερα, η Δημοκρατία της Μολοσσίας εκτείνεται σε 11,3 στρέμματα και βρίσκεται πλήρως εντός της αμερικανικής πολιτείας της Νεβάδα. Μάλιστα παρόλο που έχει συνολικό πληθυσμό 38 κατοίκων, οι περισσότεροι πολίτες ζουν εκτός του έθνους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις άνθρωποι και τρία σκυλιά ζουν στη Δημοκρατία της Μολοσσίας.

Η δομή του έθνους περιλαμβάνει πρωτίστως τον ίδιο ως πρόεδρο και τη σύζυγό του ως πρώτη κυρία.

«Είναι κατά κάποιο τρόπο το άλλο μου μισό», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως «ως πρόεδρος και πρώτη κυρία, κάνουμε τα πράγματα να συμβαίνουν μαζί στο μικρό μας έθνος. Αν έχω ιδέες, τις μεταφέρω σε εκείνη».

Η μικρότερη κόρη του, τώρα σχεδόν 20 ετών, είναι η επικεφαλής της αστυνομίας, υπεύθυνη για την επιβολή του νόμου στο έθνος. «Μεγάλωσε με τη Μολοσσία», δήλωσε ο Μπο.

Ως αρχιφύλακας έχει αλληλεπιδράσει με άλλα μικρά κρατίδια σε όλο τον κόσμο για λογαριασμό της Μολλοσίας, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιών που έχει στον Καναδά, στο Μεξικό και στην Ευρώπη.

«Αυτό της έδωσε μια ευρύτερη προοπτική της ζωής από ό,τι νομίζω ότι έχουν πολλοί άνθρωποι», είπε ακόμα.

Ο Μπο προσφέρει ξεναγήσεις στη Δημοκρατία μία φορά το μήνα μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου. «Δεν γίνονται ξεναγήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γιατί απλά δεν έχω όρεξη να βγω στο χιόνι και το κρύο», εξήγησε.

«Μας αρέσει να έχουμε κόσμο που έρχεται να επισκεφθεί τα Μολοσσία. Μας αρέσει να δείχνουμε στους ανθρώπους το μικρό μας έθνος», είπε ακόμα.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι εκκεντρικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν επισκεφθεί τη Δημοκρατία της Μολοσσίας με τον Μπο να εξηγεί τι δεν πρέπει να κάνει κάποιος.

«Έχουμε μια ποικιλία από μικροπράγματα – δεν μπορείτε να φέρετε κρεμμύδια ή σπανάκι ή γατόψαρα ή θαλάσσιους ελέφαντες στη Μολοσσία», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι: «Απλώς μας αρέσει να κάνουμε πράγματα που είναι διαφορετικά, που είναι μοναδικά και εκκεντρικά στη χώρα μας».

Ωστόσο, όπως δήλωσε υπήρξαν μόνο λίγοι παραβάτες που έχουν καταλήξει στη μικρή φυλακή της χώρας. «Όταν παραβιάζεις τους κανόνες και φέρνεις γατόψαρα στη χώρα μας, πας φυλακή», είπε.

«Είμαι ένας καλοπροαίρετος δικτάτορας»

«Τα κρεμμύδια δεν επιτρέπονται επειδή απλά δεν μου αρέσουν τα κρεμμύδια – και είμαι ο δικτάτορας, οπότε μπορώ να λέω τέτοια πράγματα. Η Μολοσσία είναι τεχνικά μια δημοκρατία παρόλο που είμαι δικτάτορας – αλλά ένας καλοπροαίρετος δικτάτορας», είπε ακόμα χιουμοριστικά ο Μπο.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο πράγμα είναι πιο περήφανος ως ηγέτης της Δημοκρατίας της Μολοσσίας, ο Μπο απάντησε «για το όλο θέμα».

«Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που δημιούργησα, για αυτό που δημιουργήσαμε εδώ στη χώρα μας», εξήγησε. «Το συνολικό πράγμα, απλά κοιτάζοντας το μικρό μας έθνος που κυριολεκτικά χτίστηκε από το μηδέν. Δεν υπήρχε τίποτα εκεί πριν μετακομίσουμε και το ανακηρύξουμε χώρα μας. Ήταν απλώς μια άδεια έρημος. Είμαι πολύ περήφανος για ολόκληρο το έθνος», προσέθεσε.

Ο Μπο μάλιστα ενθαρρύνει τους περίεργους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν το ταξίδι για να αποκτήσουν από πρώτο χέρι μια εμπειρία του πολιτισμού των κατοίκων της Μολοσσίας.

«Το διασκεδάζουμε πολύ. Σίγουρα ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να έρθουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Παρόλο που δεν έχουμε αναγνωριστεί ακόμη από άλλα καθιερωμένα έθνη, εργαζόμαστε γι’ αυτό! Οι μικροκρατορίες είναι μια προέκταση της φαντασίας και της δημιουργικότητας και το αξιοποιούμε πλήρως καθώς χτίζουμε και αναπτύσσουμε τη μεγάλη Δημοκρατία της Μολοσσίας», κατέληξε ο Μπο.

PrimeNews.

Back to top button