breaking newsΔιεθνή

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία των «27» για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας

 

Εγκρίθηκε πακέτο 50 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

Σε συμφωνία κατέληξαν οι ηγέτες της ΕΕ για την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας, με ένα πρόσθετο πακέτο 50 δισ. ευρώ για την εμπόλεμη χώρα.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ αναφέρει:

«Και οι 27 ηγέτες συμφώνησαν σε ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ. Αυτό εξασφαλίζει σταθερή, μακροπρόθεσμη και προβλέψιμη χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Η ΕΕ αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και ευθύνη στη στήριξη της Ουκρανίας- γνωρίζουμε τι διακυβεύεται».

Χάος έξω από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου – Φωτιές, πέτρες και αυγά από αγρότες

Την ίδια ώρα, έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν παραταχθεί εκατοντάδες αγρότες,  ανάβοντας φωτιές ρίχνοντας πυροτεχνήματα για να ασκήσουν πίεση στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών να κάνει περισσότερα για να τους βοηθήσει με τους φόρους και τα αυξανόμενα κόστη.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν τους φράκτες που είχε υψώσει η αστυνομία μπροστά από το κοινοβούλιο -λίγα τετράγωνα από το χώρο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής-, όμως οι αστυνομικοί τους απώθησαν με εκτοξευτήρες νερού. Οι αστυνομικοί έκαναν επίσης χρήση δακρυγόνων.

Μείζονες οδικές αρτηρίες στις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν αποκλεισθεί από περίπου 1.300 τρακτέρ, σύμφωνα με εκτίμηση της αστυνομίας. Αγρότες από την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν επίσης στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

PrimeNews.

Back to top button