breaking newsΔιεθνή

Πnρε αvαπoδες ο Πoυτιv με τoυς Aλβαvoκoσoβαρoυς και….ΕΣTΕ ΕΤΟlΜΟΙ ! ! !

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ των «αρχών» στην Πρίστινα να αρχίσουν να εφαρμόζουν αβάσιμους «κανόνες» διακρίσεων για την αναγκαστική ανταλλαγή εγγράφων ταυτότητας και πινακίδων κυκλοφορίας ντόπιων Σέρβων από την 1η Αυγούστου αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα προς την απέλαση του σερβικού πληθυσμού από το Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση. του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Σκοπός αυτής της απόφασης είναι να «εκτοπίσει τους σερβικούς θεσμούς από το Κοσσυφοπέδιο που διασφαλίζουν την προστασία των δικαιωμάτων του σερβικού πληθυσμού έναντι της αυθαιρεσίας των εξτρεμιστών της Πρίστινα με επικεφαλής την «πρωθυπουργό» Αλμπίνα Κούρτι».

Οι ηγέτες των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου γνωρίζουν ότι οι Σέρβοι δεν θα μείνουν αδιάφοροι όταν πρόκειται για άμεση επίθεση στις ελευθερίες τους, και σκόπιμα κλιμακώνουν την κατάσταση για να πυροδοτήσουν ένα στρατιωτικό σενάριο. Φυσικά, στόχος σκληρών επιθέσεων είναι το Βελιγράδι, το οποίο η Δύση θέλει να εξουδετερώσει περαιτέρω με αλβανικά χέρια – επεσήμανε το ΥΠΕΞ.

Η Μόσχα καλεί την Πρίστινα και τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που στέκονται πίσω της, να σταματήσουν τις προκλήσεις και να σεβαστούν τα δικαιώματα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτή η εξέλιξη της κατάστασης δείχνει για άλλη μια φορά την αποτυχία της διαμεσολαβητικής αποστολής της Ε.Ε. Είναι επίσης ένα παράδειγμα του είδους που έχει προετοιμαστεί για το Βελιγράδι στην ΕΕ, υποδεικνύοντας ότι το Βελιγράδι να αποδεχτεί την αφαίρεση του δικαιώματος των συμπατριωτών του – καταλήγει η δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

πηγη

Back to top button