breaking newsΔιεθνή

Λεονάρδος Μπελέρης: Αν διοριστεί δήμαρχος στη Χειμάρρα, θα πρέπει να είναι από την παράταξη του αδερφού μου

Ο Γκέργκι Γκόρο διέψευσε τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει υποβάλει την παραίτησή του

Για τις εξελίξεις στη Χειμάρρα μίλησε στην ΕΡΤ, ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος, υποστηρίζοντας ότι ο Έντι Ράμα δεν θέλει με τίποτα να χάσει τον δήμος, καθώς αν γίνει κάτι τέτοιο θα αποκαλυφθούν διάφορες ατασθαλίες. Μάλιστα, έκανε λόγο για πλαστογραφίες με τα οικόπεδα, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Όσον αφορά για τη προσπάθεια διορισμού δημάρχου στη Χειμάρρα, ο Λεονάρδος Μπελέρη επανέλαβε την πρόταση του αδερφό του πως αν δεν είναι ο ίδιος ο εκλεγμένος δήμαρχος τότε προσωρινά θα πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος από την παράταξή του.

Την ίδια ώρα, ο υπηρεσιακός δήμαρχος Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο, διέψευσε τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από αλβανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση.

Οι κρούσεις του Ράμα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία 24ωρα ο Έντι Ράμα έχει κάνει κρούσεις σε τρία στελέχη της ομογένειας στην Αλβανία, έναν παλιό βουλευτή από το Αργυρόκαστρο, έναν επιχειρηματία από τη Χειμάρρα και έναν γνωστό δημοσιογράφο – παρουσιαστή στην Αλβανία ο οποίος επίσης κατάγεται από τη Χειμάρρα, οι οποίοι έχουν αρνηθεί να καθίσουν στο «τιμόνι» του Δήμου Χειμάρρας, έστω και προσωρινά.

Το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη

Θέση για τις εξελίξεις στη Χειμάρρα πήρε ο Φρέντι Μπελέρης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζητεί από τον Έντι Ράμα να διορίσει δημοτικό σύμβουλο από την παράταξή του μέχρι να αποφυλακιστεί και να αναλάβει τη χρέη δημάρχου βάσει και των αποτελεσμάτων στις εκλογές.

Ο κ. Μπελέρη στη δήλωση που έκανε Παραμονή Χριστουγέννων ανέφερε ότι ο Γκόρο «στην πραγματικότητα δεν «παραιτήθηκε» αλλά εγκατέλειψε τη δημαρχία που είχε χάσει εδώ και καιρό. Μια μαριονέτα ήταν άλλωστε».

Καλωσορίζοντας «τα βήματα Ράμα προς την πραγματικότητα», ο Μπελέρη αναφέρει: «Όποιος αναλάβει προσωρινά Δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία μου, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023».

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση:

«Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα με ανάρτησή του στο δίκτυο X (πρώην Twitter) στις 22 Δεκεμβρίου 2023 έκανε δύο πολύ σημαντικά βήματα προς την πραγματικότητα. Επτά μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές κατάλαβε ότι οι δημότες της Χειμάρρας (1) εξέλεξαν εμένα για δήμαρχο και (2) έστειλαν στο σπίτι του τον προηγούμενο δήμαρχο που ήταν ο δικός του εκλεκτός.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση Ράμα ο άνθρωπος που κατά παγκόσμια δημοκρατική πρωτοτυπία παρέμενε τόσους μήνες δήμαρχος παρ’ ότι είχε χάσει τις δημοτικές εκλογές, έσπευσε να ανακοινώσει την «παραίτησή» του. Στην πραγματικότητα δεν «παραιτήθηκε» αλλά εγκατέλειψε τη δημαρχία που είχε χάσει εδώ και καιρό. Μια μαριονέτα ήταν άλλωστε.

Καλωσορίζω τα σημαντικά βήματα του Έντι Ράμα προς την πραγματικότητα. Είναι όμως μισό βήμα σε σχέση με αυτά που πρέπει να κάνει άμεσα. Πληροφορούμαι ότι αναζητεί να τοποθετήσει εκείνος κάποιον άλλο ως μεταβατικό δήμαρχο. Ανέφερε μάλιστα στην ανάρτησή του ότι θα ακολουθήσει τις «καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές». Τον βοηθάω στην αναζήτησή του επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Όποιος αναλάβει προσωρινά Δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία μου, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023. Δεν μπορεί να είναι άσχετος με την ψήφο του λαού της Χειμάρρας κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι από άλλη περιοχή εκτός του δήμου της Χειμάρρας. Αυτό λένε οι «καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές». Οποιαδήποτε προσπάθεια του Ράμα να «φυτέψει» κάποιον εκλεκτό του μακριά από τις επιλογές του λαού της Χειμάρρας είναι αντίθετη προς τις δημοκρατικές αρχές και από τη ρίζα της λανθασμένη.

Υ.Γ. Επτά ημέρες μετά την απόρριψη της αίτησής μου για ειδική άδεια, ο Έντι Ράμα ως εκπρόσωπος τύπου του Δικαστηρίου δημοσιοποίησε τη δικαστική απόφαση. Εγώ μέσω των συνηγόρων μου, εννέα ημέρες μετά δεν έχω πάρει στα χέρια μου την απόφαση. Πώς βρήκε ο Ράμα την απόφαση ενώ δεν είναι διάδικος στη δίκη; Πήγε ο «αμερόληπτος» Δικαστής στον Ράμα και του έδωσε την απόφαση;».

PrimeNews.

Back to top button