breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Όταν η έρημος Σαχάρα σκέπασε και έπνιξε τα Κανάρια νησιά… ΒΙΝΤΕΟ

Οι ουρανοί έγιναν πορτοκαλί και η ορατότητα έπεσε κοντά στο μηδέν στα Κανάρια Νησιά, το απόγευμα του Σαββάτου, με τους τουρίστες που κατέφτασαν για να χαρούν τον ήλιο έπρεπε να κρυφτούν στα δωμάτιά τους από την αμμοθύελλα. Η άμμος ήρθε από την έρημο Σαχάρα και περικύκλωσε τα Κανάρια Νησιά.

Έκρυψε τον ήλιο και οι ουρανοί βάφτηκαν πορτοκαλί.

 

Οι τρομοκρατημένοι τουρίστες περιέγραψαν το ακραίο μετεωρολογικό φαινόμενο ως «Αποκάλυψη», με τους δορυφόρους της NASA να μπορούν να το καταγράψουν από το διάστημα.

Αρκετές πτήσεις άλλαξαν προορισμό, με όλες τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο στα Κανάρια Νησιά να ματαιώνονται, το ίδιο και για τις πτήσεις από το αεροδρόμιο της Τενερίφης, λόγω περιορισμένη ορατότητας από την αμμοθύελλα.

Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητες μέχρι και 120 χλμ/ώρα, με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία να ανησυχεί για περαιτέρω επιδείνωση κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς αναμένεται περισσότερη σκόνη από την αφρικανική ήπειρο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τέτοιες αμμοθύελλες λαμβάνουν χώρα όταν πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που παρασύρουν σκόνη από την έρημο Σαχάρα και τη μεταφέρουν κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που τέτοια νέφη άμμου έχουν φτάσει μέχρι τις ακτές της Καραϊβικής. Το φοβερό καιρικό φαινόμενο, γνωστό ως Καλίμα, γοήτευσε τους χρήστες των social media, αναρτώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την αμμοθύελλα.

 

defence-point.

Back to top button