breaking newsΕλλάδα

Σταλιvικες ταkτικες…Eξι αστυvoμικoi φυλάvε το εξoxικo τoυ Κviτn Yπoυργoυ ! ! !

Αν μπορουσε αυτος ο τυπος θα ειχε ενεργοποιησει και την εξορια στην Σιβηρια…

Μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση και ειδικά για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο ανακύπτει μετά την επιστολή της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ότι έξι αστυνομικοί φυλάνε σε 24ωρη βάση την (άδεια τούτη την περίοδο) εξοχική κατοικία του κ. Θεοδωρικάκου στη Μάνη, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας και ειδικότερα τα Αστυνομικά Τμήματα Υπαίθρου να οδηγούνται σε αδιέξοδο λειτουργίας την ίδια στιγμή που η αστυνομική δύναμη στον νομό παραμένει ελλιπής και η εγκληματικότητα αυξάνεται.

Η εντολή για τη φύλαξη δόθηκε περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και, όπως είναι φυσικό, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που πρέπει σήμερα κιόλας να απαντήσει -ήδη έπρεπε να το έχει κάνει, γιατί το θέμα δημοσιεύτηκε χθες στον τοπικό Τύπο- πώς δέχεται να φυλάσσεται το «άδειο» σπίτι του και να μένουν απροστάτευτοι οι πολίτες της περιοχής «στο πλευρό των οποίων πρέπει να είμαστε», όπως αναφέρει η Ενωση Αστυνομικών.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Λακωνικός Τύπος», η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας αναφέρει στην επιστολή της πως είναι ανέφικτο να υλοποιηθεί η απόφαση για τη φύλαξη χωρίς την περαιτέρω επιβάρυνση του αστυνομικού προσωπικού και των αστυνομικών υπηρεσιών.

Η Ενωση υποστηρίζει ότι η 24ωρη φύλαξη της οικίας η οποία βρίσκεται σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας δεν σχεδιάστηκε σωστά, μεταξύ άλλων και για τους εξής λόγους:

 «1. Η απόσταση της εν λόγω κατοικίας από το Α.Τ. Αρεόπολης, το οποίο είναι αρμόδιο για την αστυνόμευση της τοπικής κοινότητας, είναι 15 χιλιόμετρα. 

Η αμέσως κοντινότερη Υπηρεσία είναι το Α.Τ. Γυθείου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, ενώ η έδρα της Δ.Α. Λακωνίας είναι σε απόσταση 64 χιλιομέτρων. Σε όλες αυτές τις αποστάσεις να τονίσουμε την ύπαρξη απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στον νομό Λακωνίας που δυσχεραίνει τη μετάβαση από και προς τον στόχο. 

2. Δεν υφίσταται έξωθεν της κατοικίας αλεξίσφαιρη σκοπιά με τα παρελκόμενα εφόδια (ασύρματος, υποπολυβόλο, πυροσβεστήρας, φαρμακείο) και οι εκτελούντες σε διατεταγμένη υπηρεσία αστυνομικοί ευρίσκονται μέσα σε υπηρεσιακά οχήματα ασφαλείας με πολιτική περιβολή. 3. Οι συνάδελφοι της φρουράς στερούνται τουαλέτας και νερού για τις σωματικές ανάγκες τους».

Επιπροσθέτως, αναφέρεται στην επιστολή της Ενωσης, «θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το αρμόδιο Α.Τ. Αρεόπολης που είναι στον τομέα ευθύνης του ο ευπαθής στόχος, έχει παρούσα δύναμη 10 μάχιμων αστυνομικών, με την οποία θα πρέπει να στελεχώσει τις βάρδιες του αξιωματικού Υπηρεσίας, τυχόν εποχούμενων περιπολιών, της φρούρησης του ευπαθή στόχου, συγκρότηση διμοιρίας υποστήριξης Δ.Α. Λακωνίας, αλλά και τη χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων, λήψη κανονικών αδειών κ.ά. 

Για τους λόγους που εκτέθηκαν παραπάνω, η Ενωση προτείνει την άρση της 24ωρης φύλαξης της εξοχικής οικίας και την αντικατάσταση με το μέτρο της συνεχούς επιτήρησης, με εκπονημένο σχέδιο από την προϊσταμένη Δ.Α. Λακωνίας».

 

πηγη

Back to top button