breaking newsΔιεθνή

Mιck WaΙΙace: Οι Nοrd Streαm ανατιvάxθnκαν με εvτολn Bιden…δoυλικη η ΕEΕ απεvαvτι στiς HΠΑ ! ! !

Ηχηρή παρέμβαση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έκανε ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Mick Wallace αναφερόμενος στην δολιοφθορά και την καταστροφή των αγωγών Nord Stream για την οποία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε κατόπιν εντολής του Joe Biden μετά από έρευνα του αμερικανού δημοσιογράφου Seymour Hersh.

Με μια σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής τοποθετήθηκε ζητώντας απαντήσεις για την παθητική στάση που τηρεί η Ένωση.

Ειδικότερα, μιλώντας σε συνεδρίαση στην ευρωβουλής ο Wallace αναφέρθηκε στην έρευνα του Αμερικανού δημοσιογράφου  Seymour Hersh ο οποίος ανέφερε ότι η ανατίναξη των αγωγών Nord Stream έγινε κατόπιν εντολής Biden.

Η εισήγηση του: «Δουλική η ΕΕ απέναντι στις ΗΠΑ»

«Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι ήταν εξέχουσας σημασίας να ερευνήσει η ΕΕ τις επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream, και ότι οποιαδήποτε κατευθυνόμενη ενέργεια κατά των αγωγών ή δολιοφθορά θα ήταν απαράδεκτη και θα οδηγούσε στην πιο σκληρή απάντηση», είπε καταρχήν ο Mick Wallace, για να συνεχίσει:

«Ο βραβευμένος με βραβείο Πούλιτζερ δημοσιογράφος Seymour Hersh, πιθανότερα ο πλέον μαχητικός ρεπόρτερ στον κόσμο δημοσιεύαμε μια μελέτη η οποία αναφέρει ότι με εντολή Biden και τη συνεργασία της Νορβηγίας οι ΗΠΑ ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream.

Ο Hersh έχει ένα μακρύ ιστορικό δημοσιογραφικής ακεραιότητας.

Αυτό το σαμποτάζ ήταν μια προμελετημένη τρομοκρατική επίθεση, κατά κρίσιμων ευρωπαϊκών υποδομών.

Ήταν παράλληλα μια περιβαλλοντολογική τρομοκρατική πράξη.

Ενδιαφέρεται η ΕΕ για την επίθεση αυτή, ποιος την έκανε ή θέλει να γνωρίζει;

Ο Hersh λέει ότι οι ΗΠΑ το έκανε. Τους ρωτήσατε, εάν το έκαναν;  

Τους ρωτήσατε, ή δεν ρωτάτε πλέον.

Πως έχουμε γίνει τόσο δουλικοί, πόσο η ΕΕ έχει γίνει τόσο δουλική απέναντι στην αμερικανική αυτοκρατορία, τόσο πολύ που δεν τους ρωτάτε καν εάν το έχουν κάνει;», κατέληξε ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής.

Ποταμός αποκαλύψεων από τον Seymour Hersh: Αιώνιο στίγμα για τις ΗΠΑ η ανατίναξη των Nord Stream

Ο ερευνητής και βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο κόλαφο, σύμφωνα με το οποίο οι επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream οργανώθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ με την υποστήριξη της Νορβηγίας.

Η αμερικανική κυβέρνηση και η CIA αρνήθηκαν να σχολιάσουν και διέψευσαν.

Πολλά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν τον Hersh διότι δεν αποκάλυψε την ανώνυμη πηγή του χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς του μη επαληθεύσιμους.

Διατυπώθηκε επίσης κριτική ότι η έρευνα ήταν «ασυνεπής».

Ο βερολινέζος δημοσιογράφος Fabian Scheidler μίλησε στον Seymour Hersh, σε μια συνέντευξη ποταμό… που προκαλεί ανατροπές…

 

πηγη

Back to top button