Διεθνή

Τελικά ο ρωσικός στρατός αποσύρθηκε από το στρατηγικό Izyum στην περιοχή Χαρκόβου από τον κίνδυνο περικύκλωσης!

O ρωσικός στρατός αποσύρθηκε από το στρατηγικό Izyum στην περιοχή Χαρκόβου από τον κίνδυνο περικύκλωσης κι ανασυντάσσεται. Αποτραβήχθηκαν από το Izyum προς την κατεύθυνση του Oskol.

Ο άνθρωπος των ρωσικών υπηρεσιών που γνωρίζει τον πόλεμο του Ντονμπάς καλύτερ από κάθε άλλο Ρώσο ο Igor Strelkov το παραδέχεται:

”Σύμφωνα με μια σειρά από αναφορές, τα στρατεύματά μας έφυγαν βιαστικά από το Izyum. Εάν ναι (επιβεβαιώνεται από διάφορες πηγές), τότε: “Είναι καλό που έγινε έτσι” – σε συνθήκες που χθες ο τελευταίος δρόμος βρισκόταν υπό άμεσο πυρ από τον εχθρό και την απειλή της άμεσης αναχαίτισής του το να διακινδυνεύσει κανείς την πλήρη περικύκλωση και την επακόλουθη αναπόφευκτη ήττα θα ήταν το αποκορύφωμα του τυχοδιωκτισμού, που συνορεύει με έγκλημα.
2) Μια βιαστική υποχώρηση θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μεγάλες απώλειες των υποχωρούντων στρατευμάτων σε εξοπλισμό και – ευαίσθητο υλικό- και σε ανθρώπους.
3) Όλα τα αποθέματα που συσσωρεύονται επί τόπου θα εγκαταλειφθούν – δηλαδή, αφού φύγουν από τον κλοιό, τα στρατεύματά μας θα βρεθούν με οξεία έλλειψη πυρομαχικών, καυσίμων και λιπαντικών και ό,τι είναι απαραίτητο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να εισέλθουν αμέσως στο μάχη.
4) Παρ’ όλα αυτά, η απόσυρση της περικυκλωμένης ομάδας είναι μια στρατηγικά σωστή απόφαση, παρά όλες τις σχετικές απώλειες. Οι μονάδες και οι σχηματισμοί που σώθηκαν -μετά από αναδιοργάνωση και αναπλήρωση- θα μπορέσουν και πάλι να ενταχθούν στη μάχη. Αλλά το ερώτημα των δραστών της περικύκλωσης και της ήττας – αυτό δεν αμνηστεύεται ποτέ.

Ο εχθρός κατάφερε να δημιουργήσει ένα ορμητήριο (πιθανώς – χθες το βράδυ ή το βράδυ) στην ανατολική όχθη του Seversky Donets κοντά στον οικισμό. Kάποια ομάδα εξακολουθεί να μάχεται στην περιοχή των περιχώρων του Liman (Krasny Liman). Η κατάσταση είναι δύσκολη.

Επιβεβαιώθηκε η εγκατάλειψη του δυτικού τμήματος (περίπου τα 2/3 της πόλης) του Κουπιάνσκ από τα στρατεύματά μας. Ήδη έχουν αρχίσει να μιλάνε για το γεγονός ότι, λένε, «η σωστή τακτική απόφαση» είναι «να υπερβούμε την υδάτινη γραμμή και να οργανώσουμε εκεί την άμυνα».

Για αναφορά – αυτή την εποχή του χρόνου, ο ποταμός Oskol διασχίζεται με τα πόδια σε ένα ford σχεδόν οπουδήποτε και δεν αποτελεί καθόλου σοβαρό εμπόδιο για οχήματα παντός εδάφους με τροχοφόρα και τροχοφόρα.

Η συνεχιζόμενη οξεία επιχειρησιακή κρίση σε έναν ευρύ τομέα του μετώπου, έχει ήδη εξελιχθεί σε μεγάλη ήττα. Τώρα, στην πραγματικότητα, η πλευρά μας δεν μπορεί παρά να μιλήσει για το πώς θα σταματήσει την περαιτέρω εμβάθυνσή της και θα αποτρέψει την κλιμάκωση μιας επιχειρησιακής ήττας σε στρατηγική…Τώρα θα πρέπει να μιλήσουμε για την αποτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το να περικυκλώσουν και να καταστρέψουν μεγάλους σχηματισμούς των στρατευμάτων μας.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά και χθες όπως γίνεται από το 2014 ως σήμερα το Ντόνετσκ βομβαρδίστηκε ανηλεώς 7 νεκροί 15 τραυματίες

dimpenews.com

Back to top button