breaking newsΔιεθνή

Γάζα: Άκαρπες οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Γάζα: Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ- Θάνι, σε δηλώσεις του από το Μόναχο, οι συνομιλίες Ισραήλ – Χαμάς «δεν ήταν πολύ ελπιδοφόρες τις τελευταίες ημέρες».

«Παραμένουμε πάντα αισιόδοξοι. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πλησιάσουμε σε μια συμφωνία», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, το οποίο μεσολαβεί τους τελευταίους μήνες, μαζί με τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο, για να τερματιστούν οι μάχες.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters, είπε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, αλλά όπως και με τις προηγούμενες συμφωνίες υπήρχαν δύο στοιχεία, οι ανθρωπιστικές συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας και ο αριθμός των Παλαιστινίων που θα αποφυλακιστούν με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς.

«Πιστεύω ότι σε αυτή τη συμφωνία μιλάμε για μια μεγαλύτερη κλίμακα και εξακολουθούμε να βλέπουμε κάποιες δυσκολίες στο ανθρωπιστικό μέρος αυτών των διαπραγματεύσεων», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε επιπλέον την πεποίθηση ότι, εφόσον προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για το ανθρωπιστικό πλαίσιο, τότε το εμπόδιο για τον αριθμό των ανθρώπων που θα αφεθούν ελεύθεροι και από τις δύο πλευρές θα αρθεί τελικά.

PrimeNews.

Back to top button