breaking newsΔιεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή! Πρώτη φορά χερσαία ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν μέσα στη Γάζα τη νύχτα (βίντεο)

 

Αντίποινα στον Λίβανο για την εκτόξευση πυραύλου

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμες (IDF) παραδέχονται για πρώτη φορά επίσημα την καταδρομική με άρματα εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Oι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμες (IDF) παραδέχονται για πρώτη φορά επίσημα την καταδρομική με άρματα εντός της Λωρίδας της Γάζας δημοσιεύοντας παράλληλα βίντεο που δείχνει τανκς να κινούνται σε παλαιστινιακό έδαφος. 

Σύμφωνα με το Sky News, επρόκειτο για μια «στοχευμένη επιδρομή» από την ταξιαρχία πεζικού Givati με χρήση αρμάτων μάχης, η οποία είχε ως στόχο «υποδομές τρομοκρατών».

Όλοι οι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν πλέον αποχωρήσει από την περιοχή και έχουν επιστρέψει στην ισραηλινή επικράτεια.

Στην ανάρτηση των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ επισημαίνεται ότι η επιχείρηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα επόμενα στάδια της μάχης.

Όπως επισημαίνεται, χτυπήθηκαν πυρήνες τρομοκρατών και σημεία εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, μαζί με άλλες υποδομές.

Ο στρατός του Ισραήλ προχώρησε σε πλήγμα στον Λίβανο ανταποδίδοντας εκτόξευση πυραύλου

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το βράδυ ότι αεροσκάφη του εξαπέλυσαν πλήγμα στον Λίβανο, σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλου εδάφους-αέρος. «Το δίκτυο αντιαεροπορικής άμυνας του ισραηλινού στρατού αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-αέρος ο οποίος βλήθηκε από τον Λίβανο εναντίον drone του ισραηλινού στρατού», σύμφωνα με ανακοινωθέν του γενικού επιτελείου. «Σε ανταπόδοση, αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έπληξαν το σημείο από όπου έγινε η εκτόξευση».

Μετά την επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου, εκτυλίσσονται καθημερινά συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατιωτικό βραχίονα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και τον στρατό του Ισραήλ στα νότια σύνορα του Λιβάνου. Έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 52 ανθρώπους στη λιβανέζικη πλευρά, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμάχων, 39 μαχητών της Χεζμπολάχ και 9 οργανώσεων που έχουν συμμαχήσει μαζί της, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Χθες Τετάρτη, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τους θανάτους άλλων δυο μελών της. Στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων έχουν σκοτωθεί τέσσερις άνθρωποι.

Οι ανησυχίες πως ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς θα εξαπλωθεί στη Συρία και πάνω απ’ όλα με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο γίνονται ολοένα πιο έντονες. Χθες επίσης ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε στρατιωτικές θέσεις στη Συρία, σε αντίποινα για πυρά εναντίον του κατεχόμενου υψιπέδου του Γκολάν. Τα πλήγματά του είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ σύροι στρατιωτικοί, σύμφωνα με συριακά κρατικά ΜΜΕ. Χθες μετά το μεσημέρι, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε νέα επιδρομή εναντίον του αεροδρομίου του Χαλεπιού στη Συρία, σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Άμυνας. Ήταν η τέταρτη από την 7η Οκτωβρίου.

Ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου, όταν μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική, άνευ προηγουμένου έφοδο σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας. Οι ισραηλινές αρχές κάνουν λόγο για πάνω από 1.400 νεκρούς, στην πλειονότητά τους άμαχους, και κάπου 220 ομήρους στα χέρια της Χαμάς.

Η Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, από την πλευρά της χθες δημοσιοποίησε νέο απολογισμό θυμάτων, κάνοντας λόγο για πάνω από 6.500 νεκρούς, επίσης στην πλειονότητά τους άμαχους, αφότου άρχισαν ακατάπαυστοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί αντιποίνων στον παραθαλάσσιο θύλακα.

PrimeNews.

Back to top button