breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φοβούνται αυτοκτονίες και βία από τα lockdown

Κορυφαίοι ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας προειδοποιούν ότι η νέα καραντίνα θα προκαλέσει έξαρση στις αυτοκτονίες, στους αυτοτραυματισμούς, στον αλκοολισμό και στην ενδοοικογενειακή βία.

 

Σε μια ανοιχτή επιστολή τους προς τη βρετανική κυβέρνηση οι 42 επιστήμονες που υπογράφουν υποστηρίζουν ότι όσο περισσότερο διαρκέσει η καραντίνα τόσο χειρότερες θα είναι οι «παράπλευρες απώλειές» της.

«Η καραντίνα υποτίθεται ότι γίνεται να προλάβει θανάτους από τον κορονοϊό. Είναι όμως σίγουρο ότι θα προκαλέσει επιπλέον θανάτους, όχι μόνο από άλλες ασθένειες, όπως ο καρκίνος, αλλά και από τον αλκοολισμό, τους εθισμούς και τις αυτοκτονίες, οι οποίες ήδη έχουν αυξηθεί φέτος.

Θα οδηγήσει επίσης σε έντονη μοναξιά και κατάθλιψη και στους πιο ηλικιωμένους αυτοί είναι παράγοντες δολοφόνοι, που συνδέονται στενά με την κακή συνολική υγεία» υπογραμμίζει η δρ Κέρι Νίξον, ψυχολόγος με ειδίκευση στα ψυχικά τραύματα και την ενδοοικογενειακή βία, που βοήθησε στη σύνταξη αυτής της επιστολής.

«Η ειρωνεία είναι ότι όλα αυτά θα καταστήσουν όλους πιο τρωτούς στον Covid-19» καταλήγει.

Όλα όσα αναφέρονται στην επιστολή στηρίζονται από έρευνες που έχουν δημοσιευτεί, μία εκ των οποίων δείχνει ότι ένα στα έξι παιδιά στην Αγγλία είναι τώρα πιθανό να έχουν όλα τα κριτήρια για πρόβλημα ψυχικής υγείας με αναφορές για αυτοτραυματισμούς και κακοποίηση, αλλά και μια ανησυχητική ένδειξη αυξημένων αυτοκτονιών στις πολύ μικρές ηλικίες.

dimokratianews
Back to top button