breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τέλος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της Covid για την είσοδο στις ΗΠΑ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα σταματήσουν να απαιτούν εμβολιασμό κατά της Covid-19 από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και εργολάβους, καθώς και από ταξιδιώτες που καταφθάνουν αεροπορικώς στη χώρα από τις 11 Μαΐου.

Την εν λόγω ημερομηνία λήγει η ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία που κηρύχθηκε για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο του 2020, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ξεκινήσουν τη διαδικασία για να τερματίσουν τις απαιτήσεις εμβολιασμού για εκπαιδευτές Head Start, σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης πιστοποιημένες με CMS και σε ορισμένους μη Αμερικανούς υπηκόους στα χερσαία σύνορα. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τερματισμό αυτών των υποχρεώσεων», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Η κατάσταστη έκτακτης ανάγκης διήρκησε για τρία χρόνια στη χώρα που επισήμως πλήρωσε το πιο βαρύ τίμημα στην παγκόσμια υγειονομική κρίση, με πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς.

Τα κεφάλαια που είχαν κατανεμηθεί από το 2020 για να διανέμονται τεστ, δωρεάν εμβόλια και τα άλλα μέτρα που είχαν ληφθεί κατά συνέπεια καταργούνται.

Αν και η αμερικανική κυβέρνηση δημόσια γυρίζει τη σελίδα της πανδημίας, διαβεβαιώνει πως εργάζεται πάνω στην επόμενη γενιά εμβολίων και σε άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση των τυχόν μελλοντικών παραλλαγών του SARS-CoV-2.

«Το σχέδιο NextGen (σ.σ. «επόμενη γενιά») θα επιταχύνει και θα ρευστοποιήσει την ταχεία ανάπτυξη της επόμενης γενιάς εμβολίων και θεραπειών μέσω συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», συνόψισε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Κεφάλαια τουλάχιστον 5 δισεκ. δολαρίων θα καταστούν διαθέσιμα για «να προωθηθούν επιστημονικές πρόοδοι» και να «παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από τον ταχύτατα εξελισσόμενο ιό που προκαλεί την COVID-19».

πηγή cnn.gr

 

Back to top button